Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

UNIKÁTNY seriál na RTVS: Herci neskrývajú nadšenie... V úžase bude každý!

Na obrazovky RTVS mieri unikátny seriál Čas nádejí. Zobraziť galériu (6)
Na obrazovky RTVS mieri unikátny seriál Čas nádejí. (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Už túto nedeľu štartuje na obrazovkách Jednotky veľkolepý počin s názvom Čas nádejí, ktorý si rozhodne zaslúži divácku pozornosť. 8-dielny seriál mapuje osudy slovenskej rodiny v priebehu rokov 1914 až 1951. Vďaka tomu budeme svedkami toho, ako jednotlivé postavy zostarnú rovno pred našimi očami.

Už túto nedeľu 7. januára o 20.30 štartuje na Jednotke nový historický seriál RTVS - Čas nádejí. V dramatickom príbehu plnom emócii a napínavých zvratov má divák možnosť sledovať najvýznamnejšie historické míľniky nášho národa: prvú svetovú vojnu a rozpad Rakúsko - Uhorska, vznik Československej republiky, druhú svetovú vojnu, Slovenské národné povstanie, či február 1948.

Seriál zachytáva príbeh mladého Gézu Violu (Daniel Žulčák), syna miestneho krčmára Jánoša Violu (Michal Ďuriš) a jeho ženy Gréty (Zuzana Mauréry). Pre prospech rodinného podnikania uzavrie výhodne manželstvo s Rózou Belsberg (Dominika Morávková - Zeleníková) - dcérou mäsiara Georga Belsberga (Matej Landl). Ich životy a celú spoločnosť však poznačí vojna. Géza dezertuje, zažíva strach o holý život, ale aj lásku. Po jej strate sa však opäť vracia k svojej manželke s prosbou o pomoc.

UNIKÁTNY seriál na RTVS:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: RTVS)

UNIKÁTNY seriál na RTVS:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: RTVS)

UNIKÁTNY seriál na RTVS:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: RTVS)

Po vojne z plánov krčmársko-mäsiarskej fúzie neostáva nič. Géza začína od začiatku, ale konečne po svojom a snaží sa byť dobrým mužom a otcom. Môže byť však jednostranná láska láskou, ktorá vydrží celý život?

VIDEO: Rozhovor s Danielom Žulčákom, ktorý stvárnil Gézu. 


Rozhovor s Danielom Žulčákom o účinkovaní v seriáli Čas nádejí.

Každá z epizód sa odohráva akoby v inom období. A aj to robí z tohto počinu unikátny projekt. „Ten scenár je unikátny, takže hneď som vedel, že je super, že sa niečo také točí a že môžem byť toho súčasťou,” zaspomínal si na svoje prvé pocity Juraj Kemka, ktorý stvárni brata Gréty. „Myslím si, že diváci sa môžu tešiť na veľmi zaujímavé zábery, obrazy, masky. Uvidia nás v iných polohách, než sú zvyknutí. Nie je to humor a sranda, sú to vážne a dramatické scény,” dodal. 

VIDEO: Rozhovor s Jurajom Kemkom o jeho účinkovani v seriáli Čas nádejí. 

Juraj Kemka je zo seriálu Čas nádejí nadšený (Zdroj: RTVS)

VIDEO: Rozhovor so Zuzanou Mauréry, ktorá stvárňuje matku jednej z hlavných postáv. 

Rozhovor so Zuzanou Mauréry o seriáli Čas nádejí (Zdroj: RTVS)

VIDEO: Rozhovor s Matejom Landlom, ktorý v seriali stvárňuje mäsiara. 

Matej Landl hovorí o svojom účinkovaní v seriáli Čas nádejí (Zdroj: RTVS)

Okrem spomínaných hercov a herečiek sa diváci môžu tešiť aj na Róberta Siposa, Martina Šalachu, Katarínu Krajčovičovú, Judit Pecháček, Juraja Hrčku, Michala Režného, Petra Kočiša, Adyho Hajdu, Martu Kondrlu a iných. 

VIDEO: Upútavka na seriál Čas nádejí. 

Upútavka na seriál Čas nádejí (Zdroj: RTVS)

Viac o téme: Čas nádejí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu