Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Šialený nápad fanúšika Simpsonovcov: Zmenia národnú menu na dollarydoo?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: internet)

Istý Thomas Probst z Austrálie spustil online petíciu za premenovanie národnej meny z austrálskeho dolára na dollarydoo. Nový názov vychádza zo žartu z amerického seriálu Simpsonovci (1989).

V epizóde z roku 1995 "Bart vs. Austrália" Bart Simpson uskutoční hovor na účet volaného do Austrálie, aby sa spýtal, ako v krajine splachujú toalety. Rodina chlapca, ktorý Bartov hovor príjme, napokon dostane vysoký účet v dollarydoo namiesto v austrálskych dolároch.

Šialený nápad fanúšika Simpsonovcov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: internet)

"Austrálska ekonomika má problémy. Preto potrebujeme niečo, čo povzbudí austrálsku ekonomiku a tou je zmena názvu austrálskej meny na dollarydoo," odôvodnil Probst svoj zámer. Petícia hovorí, že zmena meny na dollawydoo môže posilniť bojujúcu austrálsku ekonomiku proti poklesu cien komodít.


Mohlo by vás zaujímať:Podivná rodina Addamsovcov: Natáčanie sprevádzali choroby, rebélia i žaloba


"Pre spojitosť so Simpsonovcami budú milióny ľudí po celom svete chcieť austrálsku menu. Tým sa zvýši jej hodnota," dodal.Petíciu, ktorá je dostupná na webstránke www.change.org, od jej spustenia podpísalo už viac ako 32-tisíc podporovateľov, pričom cieľom je získať 35-tisíc sympatizantov seriálu.

Šialený nápad fanúšika Simpsonovcov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

"Keby lídri tohto skvelého národa zdravý rozum, ihneď by predložili návrh právneho predpisu na zmenu národnej meny na dollarydoo čo najrýchlejšie," vyjadril sa Probst.

Viac o téme: SimpsonovciDollarydooThomas Probst
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu