Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Filmový svet sa definitívne zbláznil: Netflix šokoval zamestnancov, tomuto neuveríte!

Jason Bateman
Jason Bateman (Zdroj: SITA/Jackson Davis/Netflix via AP)

Členovia filmových štábov spoločnosti Netflix majú zakázané na seba navzájom vrhať pohľady trvajúce dlhšie ako päť sekúnd. Firma tak reaguje na kampaň proti sexuálnemu obťažovaniu a zneužívaniu #metoo, napísal britský denník The Sun.

Streamingová služba uviedla, že je "hrdá na cvičenie proti blázneniu", ktorému sa jej produkčné štáby podrobujú. Netflix opatrením reaguje na hnutie #metoo, ktoré otriaslo Hollywoodom a ktoré vážne ohrozilo výrobu seriálu Dom z kariet. Netflix kvôli obvineniam zo sexuálneho obťažovania ukončil spoluprácu s oscarovým hercom Kevinom Spaceym, ktorý v seriáli stvárnil hlavnú úlohu.

Nové pravidlá správania v Netflixe zahŕňajú popri zákaze zazerať na seba dlhšie ako päť sekúnd aj zákaz dlhšieho objímania a zákaz flirtovania. Kolegovia sa takisto navzájom nesmú dožadovať svojich telefónnych čísel.

"Vedúci pracovníci nás prišli na schôdzku o obťažovaní poučiť, čo je vhodnéa čo nie. Pozerať sa na niekoho dlhšie ako päť sekúnd je považované za nechutné," potvrdil jeden z členov štábu seriálu Čierne zrkadlo. Nevhodné správanie kolegov vraj má byť okamžite hlásené. Zamestnanci si však z opatrení údajne robia srandu. Pozerajú sa na seba, počítajú do piatich a potom odvrátia oči, potvrdil zdroj.

Viac o téme: Netflix
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu