Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Návštevnosť kín v Česku ovládol tento film: Dojímavé slová producenta, diváci sa potrebujú tešiť

(Zdroj: TASR / Roman Hanc)

Víkendovú návštevnosť kín ovládla počas minulého týždňa romantická komédia režisérky Marty Ferencovej Želanie pre Ježiškovi, ktorú počas premiérového víkendu navštívilo takmer 50-tisíc ľudí. Rodinný film s Richardom Krajčom, Jaroslavom Duškom, Evou Holubovou, Veronikou Khek Kubařovou, Annou Polívkovou a ďalšími hercami na druhé miesto odsunul doteraz vedúci americký akčný film Eternals. Vyplýva to z údajov Únie filmových distribútorov (UFD).

„Tento víkend mi dal nádej, že sa dá opäť zaplniť kino, že ľudia chcú a potrebujú vedieť, že veci sú ešte v poriadku. Bál som sa, že na našu vianočnú romantiku je príliš skoro. Pochopil som podľa ohlasov, že diváci sa potrebujú na niečo tešiť, či to sú Vianoce alebo príjemné okamihy v dobrej spoločnosti,“ uviedol producent a strihač Adam Dvořák.

Film Eternals natočený na motívy komiksov vydavateľstva Marvel Comics cez víkend videlo cez 26.000 ľudí. Na treťom mieste je americký film Duna rozprávajúci o mocenských bojoch vo vnútri galaktického Impéria. Za mesiac zaznamenal vyše 228-tisíc návštevníkov a tržby bezmála 42 miliónov korún.

Na štvrtej priečke skončil film Karel

Na štvrtej priečke skončil film Karel. Dokument prinášajúci pohľad do súkromia speváka Karla Gotta v réžii Olgy Malířovej Špátovej za šesť týždňov ho navštívilo viac ako 358.000 divákov a utŕžil 54,6 milióna korún. Na piatej pozícii je americký akčný film Venom 2: Carnage prichádza režiséra Andyho Serkisa. Na pokračovanie snímky natočenej na motívy komiksov o rovnomennom hrdinovi za päť týždňov dorazilo bezmála 300-tisíc ľudí.

Z ďalších českých snímok je na ôsmom mieste animovaný film režisérov Jana Bubeníčka a Denisy Grimmovej podľa rovnomennej knihy Ivy Procházkovej Myši patria do neba. Desiata je komédia režiséra a scenáristu Radka Bajgara Kurz manželskej túžby.

Vo štvrtok do kín dorazí kanadská filmová fikcia voľne inšpirovaná životom speváckej superhviezdy Céline Dionovej Hlas lásky, francúzska dráma Paríž, 13. obvod a koprodukčný film U Petrovových vyčíňa chrípka, ktorý napísal a režíroval Kirill Serebrennikov podľa románu Alexeje Salnikova.

Viac o téme: Želanie pre Ježiška
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu