Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Českých snímok nie je nikdy dosť: Užite si víkend s overenými filmovými hitmi

Revival
Revival (Zdroj: Bontonfilm)

České filmy sú známe svojou kvalitou a nezameniteľným humorom. Počas víkendu budete mať možnosť užiť si ich hneď niekoľko. Popritom aj pozrieť Avatara, oddialiť kliatbu Čiernej perly či odhaliť tajomstvo Dianinej smrti.

Piatok 20.15 Prima: Obecná škola

Piatok večer sa bude niesť vduchu českých snímok. Akousi už filmovou klasikou je Obecná škola, ktorá vznikla pod režisérskou taktovkou Jana Svěřáka. Dej vás prenesie do obdobia krátko po vojne do základnej školy na predmestí Prahy. Na voľné miesto tam prichádza svojský ana tú dobu neprimeraný učiteľ Igor Hnízdo, ktorého všetci žiaci ba aj ženy na okolí obdivujú aospevujú jeho hrdinské činy. Ale nie je všetko také, ako sa môže zdať...


Vždy pripravený Macháček: Texty vie týždne dopredu


20.20 Nova: Muži vnaději

Neveru za základ dobrého manželstva považuje bonviván vpodaní Bolka Polívku. To sa usiluje dostať do hlavy svojmu vlastnému zaťovi, ktorému sa to však akosi nepozdáva. Po ostýchavých začiatkoch sa však postupne zJiřího Macháčka stáva milenkou obšťastňovaný amanželkou obdivovaný samec. Ale čo keď si ani jeden znich neuvedomuje, že ženy majú všetko pod kontrolou adokonca aj ich dvoch. Jednoducho snímka poskytne dostatok humoru na piatkový večer, ale citlivejšie povahy sa takémuto pohľadu na vzťahy príliš nepotešia.

20.30 Markíza: Slunce, seno, erotika

Tretie pokračovanie českej komédie znenahraditeľnej dedinky Hoštice opäť prináša obľúbené postavy aich neobyčajne obyčajný život popretkávaný klebetami, fackami aerotikou. Takou len, aká je na tejto dedinke možná. Tentoraz sa obyvatelia Hoštíc dostanú na dovolenku do Talianska, kde, ako inak, pútajú dostatočnú pozornosť. Aj keď niektoí považujú tretiu časť za najmenej vydarenú, mnohí si ju určite pozrú opäť, už asi po miliónty raz.

Sobota 20.30 Joj: Avatar

Dobrodružstvo od tvorca mnohých veľkofilmov Jamesa Camerona prináša oceňovaná snímka Avatar. Svojej premiéry sa film dočkal až po desiatich rokoch, no dočkal sa aj obrovského úspechu. Užite si vizuálne dokonalú snímku zprostredia vzdialenej planéty Pandorra počas sobotného oddychového večera.


Česká snímka Dobráci: Hasiči, pokus o samovraždu a Polívka ako farár


21.00 ČT1: Revival

Keď sa spojí režisérka plná zaujímavých nápadov a skvelé herecké obsadenie plné hviezdnych mien, nemôže vzniknúť nič iné, len kvalita. Presne toto sa spája vsnímke Revival, ktorá ukazuje oživenie dávnej kapely. Na návrate bývalých muzikantov Alice Nellis opäť ukazuje svoju špecialitu – zameranie sa na pocity avzťahy postáv. Vďaka tomu sa nielen zasmejete, ale možno aj trochu rozcitliviete.

Nedeľa 20.00 Doma: Princezná Diana: Pravda ojej smrti

Smrť ľudom milovanej britskej princeznej Diany sa niesla vznamení rôznych dohadov, pochybností abulvárnych informácií. Ako to teda vskutočnosti bolo? Pozrite si biografickú drámu, ktorej koniec síce poznáte, no pozadie ostáva zahalené rúškom tajomstva. Ale len dovtedy, kým po ňom nezačne pátrať novinárka Rachel Viscová, ktorá sa nevie zmieriť so smrťou svojej obľúbenej členky kráľovskej rodiny.


Dojímavé VIDEO z návštevy nemocnice: Príťažlivý fešák má skutočne dobré srdce


20.35 Joj Plus Piráti zKaribiku: Kliatba čiernej perly

Výborný Johnny Depp hádže fóriky, úškrny avtipné poznámky všade navôkol, čarovná Keira Knightley opantáva pôvabom atrochu bezhlavou odvahou všetkých členov posádky asympaťák Orlando Bloom sa vrhá do pochybnej spolupráce, len aby ju zachránil. Ale veď dej poznáte všetci takmer naspamäť, tak prečo si to nezapnúť aneužiť si pohodový večer spirátmi zas aznova?

Viac o téme: AvatarPiráti z KaribikuRevivalObecná školaPrincezná Diana
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu