Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Vystúpenie Kmeťobandu sa NÁHLE ZVRTLO: Strach o život... Museli UTIECŤ!

Igor Kmeťo so synom v relácii Hit roka
Igor Kmeťo so synom v relácii Hit roka (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - V relácii Hit roka si tentokrát zaspomíname na roky 1987, 1999, 1972. Hudobným hosťom bude tento týždeň obľúbená kapela, ktorých hudba má nezastupiteľné miesto na mnohých koncertoch, svadbách, či zábavách.

Kmeťoband je slovenská hudobná skupina založená v roku 1999 a je známa svojím jedinečným štýlom hudby, ktorý kombinuje tradičné rómske melódie s modernými hudobnými žánrami ako latino-house, funk, alebo dokonca hip-hop. Hlavnými zakladateľmi sú Igor Kmeťo starší, ktorý zastáva úlohu manažéra skupiny a Igor Kmeťo mladší, ktorý hrá na syntetizátore, saxofóne a stojí za hudobnými aranžmánmi. Skupina má v repertoári viac ako 250 titulov skladieb z obdobia 40. rokov až po rok 2002. Texty ich piesní čerpajú námety zo života, pričom spievajú o láske, žiali a hlavne o živote mladých s hlavným posolstvom, že "všetko ide zo srdca". Skupina je populárna nielen na Slovensku, ale aj v Čechách a okolitých štátoch​.

Moderátora Jána Žgravčáka zaujímalo, či si spomínajú na nejaký koncert alebo vystúpenie, ktorý zostane v ich pamätiach do konca života. Všetkých šokovalo priznanie hudobníkov, že pri vystúpení na futbalovom zápase v Košiciach museli vziať nohy na plecia, a to doslova. Pre Igora Kmeťa staršieho to bol rekordný bežecký výkon, ktorí mu závideli samotní futbalisti. Pozrite si ukážku, na ktorej sa určite zabavíte. Nenechajte si však ujsť ani reláciu Hit roka už vo štvrtok večer o 20.30 na Jednotke!

Vystúpenie Kmeťobandu sa NÁHLE ZVRTLO: Strach o život... Museli UTIECŤ! (Zdroj: RTVS)

Viac o téme: Igor KmeťoHit rokaKmeťovic
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu