Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Mladí dirigenti o trapasoch: Najväčší vyrobila Adela čudnou otázkou, Nikodým kričal NEVERÍM!

Adela Vinczeová
Adela Vinczeová (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Martin Nikodým privíta v relácii Milujem Slovensko opäť dva súťažné tímy, zložené tentokrát z talentovaných mladých dirigentov a úspešných operných spevákov.

Adam Sedlický je talentovaný a úšpešný slovenský dirigent. Dirigenti však nemusia byť vždy iba starší páni. Na Slovensku nám vyrástla nová generácia mladých dirigentov a dokonca aj dirigentiek! Adela začne narážať na Adamov vek, nakoľko patrí práve do kategórie mladších dirigentov. Rozosmeje vás, ako okomentuje jeho vek...

Byť dirigentom vôbec nie je také jednoduché, ako to na prvý pohľad vyzerá. Sú dirigenti medzi sebou súťaživí a pichajú sa navzájom paličkami? Adela sa dirigenta Sedlického dokonca opýta otázku, pri ktorej sa Nikodým rozosmeje hurónskym smiechom. Zároveň zisťuje, aké rôzne druhy paličiek existujú.

V ukážke uvidíte aj to, čo všetko vidia speváci, keď je dirigent otočený chrbtom k publiku. Kapitánov tímov totiž zaujímalo, ako funguje spolupráca medzi zborom a dirigentom počas predstavenia a či sú dirigenti po celý čas úplne vážni alebo dokážu spevákov aj rozosmiať. A nenechajte si ujsť ani celú šou Milujem Slovensko už v piatok o 20.30 na Jednotke!

Mladí dirigenti o trapasoch: Najväčší vyrobila Adela otázkou, Nikodým kričal NEVERÍM!  (Zdroj: RTVS)

 

Viac o téme: RTVSMilujem SlovenskoAdela VinczeováDirigenti
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu