Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Športový svet zasiahla smutná správa: Tragická smrť úspešného lyžiara (†35)!

Maxim Gustik Zobraziť galériu (2)
Maxim Gustik (Zdroj: SITA)

MINSK – Svet lyžovania zasiahla obrovská tragédia. Vo veku 35 rokov zomrel bývalý akrobatický lyžiar Maxim Gustik. V jeho rodnom Minsku bol obeťou nehody, počas ktorej ho zrazilo auto a svojim zraneniam na mieste podľahol.

Počas svojej kariéry sa Gustik zaradil medzi popredných lyžiarov. Vo Svetovom pohári si na svoje konto pripísal 74 štartov, v ktorých sa 9-krát postavil na stupne víťazov. Veľký úspech si pripísal aj na majstrovstvách sveta v roku 2015, kde si vybojoval bronzovú medailu.

Počas včerajšieho dňa sa však športový svet dozvedel veľmi smutnú správu. Gustika v jeho rodnom Minsku zrazilo auto a aj napriek snahe záchranárov svojím zraneniam na mieste podľahol. O tejto tragédii informovala aj oficiálne stránka Medzinárodnej lyžiarskej asociácie, ktorá sa odvolávala na správu miestneho Ministerstva športu a turizmu.

„Medzinárodná lyžiarska federácia vyjadruje hlbokú ľútosť nad touto stratou. Vyjadrujeme hlbokú sústrasť jeho rodine a priateľom. Smrť Maxima Gustika nie je stratou len pre šport, ale aj pre tých, ktorých počas svojej kariéry inšpiroval. Jeho odkaz bude ovplyvňovať a formovať svet nášho športu ešte mnoho rokov," napísala Medzinárodná lyžiarska federácia.

Maxim Gustik
Zobraziť galériu (2)
Maxim Gustik  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Maxim Gustik
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu