Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Tatar ukončil strelecké suchoty, kelemenovci však prehrali

(Zdroj: TASR/AP Photo/David Zalubowski)

Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil prvý gól v tejto sezóne zámorskej NHL. Útočníkovi Colorada sa podarilo skórovať v noci na utorok v 26. zápase v drese Avalanche, ktoré zdolalo doma Calgary 6:5.

Jeho krajania v tíme súpera Martin Pospíšil a Adam Ružička nebodovali. Prvý bod v novej sezóne si pripísal útočník Miloš Kelemen. Jeho asistencia však Arizone nestačila, na ľade Buffala prehrala 2:5. Tatar čakal na ukončenie streleckých suchôt dva mesiace. Presadil sa v 19. minúte, keď si nakorčuľoval medzi kruhy a skóroval po prihrávke Rossa Coltona spoza bránky. Bol to jeho deviaty bod v sezóne, na konte má už osem asistencií. Colorado dokázalo v tretej tretine otočiť z 3:5 a zabodovalo naplno po dvoch prehrách. V tabuľke Centrálnej divízie sa udržalo na prvom mieste.
Kelemen sa presadil v deviatom zápase sezóny, ale jeho prvá asistencia v kariére nepomohla odvrátiť tretiu prehru Arizony v sérii. Slovenský krídelník odohral 8:22 minúty a zapísal si mínusový bod. Jubilejný 1000. bod v NHL zaznamenal John Tavares. Center Toronta mal proti svojmu bývalému tímu New Yorku Islanders bilanciu 1+1, Maple Leafs však prehrali 3:4 po predĺžení.

Viac o téme: HokejNHLTomáš Tatar
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu