Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Tvrdý hokejový chlebíček: Pospíšil dostal dva tresty, Dumoulin po bitke odstúpil

(Zdroj: TASR/AP Photo/Jason Redmond)

Hráči New Jersey si poradili so Seattlom 3:1 aj vďaka gólu a asistencii Jacka Hughesa. "Myslím si, že sme hrali ako tím, najmä v útočnom pásme. Zabrali všetky štyri útoky, vtedy je ťažké nás zdolať," povedal Hughes.

Brankár "diablov" Nico Daws predviedol 27 úspešných zákrokov. V prvých formáciách tímov sa predstavili dvaja slovenskí hokejisti. Tomáš Tatar sa prvýkrát od letného odchodu z New Jersey vrátil na ľad Devils, počas 12:19 min vyslal na bránku súpera dve strely, no nebodoval a Seattle utrpel tretiu prehru za sebou. Z víťazstva sa tešil jeho krajan Šimon Nemec, ktorý odohral 19:57 min so štyrmi strelami na bránku a dvomi zblokovanými strelami. V druhej tretine mu rozhodcovia neuznali gól na 4:0, keď hostia uspeli s trénerskou výzvou. Erik Haula sa dopustil nedovoleného bránenia v hre brankárovi. Obranca Seattlu Brian Dumoulin odstúpil zo zápasu v 1. tretine po súboji s Timom Meierom.
      Calgary prehralo s domácimi Rangers 0:2. Martin Pospíšil rozdal počas 15:21 min až osem bodyčekov, zblokoval jednu strelu súpera a inkasoval dva dvojminútové tresty za hrubosť. "Jazdci" zvíťazili v piatom zápase v sérii. Brankár Igor Šesťorkin zlikvidoval všetkých 30 striel súpera a dosiahol prvé čisté konto v sezóne. Celkovo zaznamenal 12. shutout v profiligovej kariére, ten predošlý si pripísal 8. apríla 2023, keď mal 20 úspešných zákrokov vo víťaznom dueli na klzisku Columbusu (4:0). "Úprimne, celú noc som sa cítil skvele, od úvodného vhadzovania až do konca zápasu," povedal 28-ročný Rus.

Viac o téme: NHLHokejJack Hughes
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu