Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Šimon Nemec láme klubové rekordy: Jeden z najmladších, no boduje ako starý borec

(Zdroj: TASR/AP Photo/Jeff Chiu)

Slovenský hokejista Šimon Nemec prispel v noci na piatok v zámorskej NHL asistenciou k víťazstvu New Jersey na ľade Dallasu 6:2. Bodoval aj jeho krajan Juraj Slafkovský, ktorý dosiahol tiež asistenciu, Montreal však podľahol Bostonu 1:2 po predĺžení.

Z triumfu a prekonania kariérového maxima v počte odohratých minút sa tešil Martin Pospíšil, keď Calgary zdolalo Vegas 4:1 a uspel aj Erik Černák s Tampou Bay v zápase proti New Yorku Rangers (6:3). V drese Tampy sa zaskveli šesťbodový Brayden Point a päťbodový Nikita Kučerov. Anaheim s Pavlom Regendom prehral na ľade Minnesoty (0:2). Martin Fehérváry s Washingtonom zvíťazil na ľade Seattlu v zostave s Tomášom Tatarom 2:1.
      Nemec bodoval v druhom stretnutí v rade. V 24. minúte nahodil puk na zadný mantinel, získal ho Jesper Bratt, ktorý našiel medzi kruhmi Tima Meiera a švajčiarsky útočník upravil na 4:2. Slovenský obranca odohral 21:33 minúty a bol tretí najvyťažovanejší hráč Devils. Okrem asistencie zaznamenal aj tri plusové body. Na konte má v tejto sezóne 18 bodov (3+15) v 44 stretnutiach. So spoluhráčom Lukeom Hughesom (8+25) nazbierali spolu v prebiehajúcom ročníku 51 bodov, čo je druhý najvyšší počet pre dvoch obrancov s vekom 20 rokov a menej v histórii klubu. Meier a Chris Tierney dosiahli zhodne bilanciu 1+1. Brankár Jake Allen nastúpil na prvý duel za New Jersey po výmene z Montrealu, predviedol 35 zákrokov a tešil sa z víťazstva. "Bol som fascinovaný, akým spôsobom sme si postrážili vedenie. Hrali sme veľmi dobre defenzívne, mimoriadne vyspelo. Získavali sme puky a nerobili príliš veľa chýb," pochválil Allen výkon svojich spoluhráčov. Dallas prestrieľal súpera 37:20, ale skóroval iba v prvej tretine, keď dvakrát viedol. V bránke domácich začal Jake Oettinger, no za stavu 2:4 ho v druhej tretine vystriedal Scott Wedgewood. Devils dali na začiatku tejto tretiny tri góly v prvých piatich minútach a získali rozhodujúci náskok.

Viac o téme: NHLNemecHokej
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu