Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Do HKM Zvolen prichádza nová tvár: Skúsenosti aj v reprezentácii!

(Zdroj: wp HKM Zvolen)

Slovenský hokejista Andrej Kukuča sa stal novou posilou tímu HKM Zvolen. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

Dvadsaťštyriročný útočník Kukuča pôsobil v uplynulých dvoch sezónach v Poprade. V drese "kamzíkov" odohral 108 zápasov so ziskom 48 bodov. Darilo sa mu však hlavne v uplynulom ročníku, zaradil sa k lídrom tímu a dosiahol na 20-gólovú métu. Viac presných zásahov strelil za Poprad iba najlepší strelec ligy v základnej časti Ryan Dmowski (30). Okrem toho je Kukuča veľmi skúsený hráč – v najvyššej slovenskej súťaži má už na konte vyše 200 duelov, dve sezóny pôsobil v kanadskej juniorskej lige, kde si pripísal priemer takmer bod na zápas. Skúsenosti zbieral aj na juniorských majstrovstvách sveta a v minulej sezóne si pripísal aj prvé štarty v slovenskej reprezentácii (9 stretnutí).
      "Po sezóne mi skončila zmluva v Poprade a premýšľal som, čo ďalej. Zo strany Zvolena som cítil veľký záujem a rozhodlo aj to, že sú tu opäť vysoké ambície. V reprezentácii som sa stretol aj s Marekom Heclom a Matejom Kašlíkom a od oboch som mal len pozitívne referencie na klub," povedal Kukuča. Zvolen bude preňho štvrtým extraligovým pôsobiskom po Trenčíne, Michalovciach a Poprade.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu