Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Ty vole! Na slovenské obrazovky prichádza český seriál Malá veľká liga

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Prima Plus)

Masívny nástup českých seriálových noviniek na slovenské televízne obrazovky pokračuje. Nový seriál Malá veľká liga, ktorý už v pondelok 8. januára o 21.30 h štartuje na kanáli Prima PLUS, nás presunie do školského prostredia a prinesie množstvo zábavných i poučných situácií.

Scenár seriálu, na ktorom sa podieľal aj úspešný slovenský scenárista a dramaturg Michal Baláž, nám predstaví skvelého futbalistu a brilantného prvoligového trénera. Ten pre svoje správanie sa vyfasuje podmienku a verejnoprospešné práce na základnej škole. Nájsť si cestu k netalentovaným malým futbalistom sa ukáže ako trest oveľa väčší, než sa na prvý pohľad mohlo zdať. Marek Němec alias Honza Růžička stojí pred životnou výzvou. Zo šestice malých špecifických žiačikov vychovať futbalistov, ktorí obstoja v medziškolskej konkurencii. Jan „Honza“ Růžička (Marek Němec) je po potýčke v priamom prenose s vychádzajúcou hviezdou svojho klubu Sparta Praha, mladým útočníkom Paškom (Marek Lambora) prepustený zo zamestnania, vylúčený z klubu a nemôže trénovať. Navyše je pre zničenia osobného majetku, napadnutie a kladenie odporu pri zatýkaní pod vplyvom alkoholu odsúdený na niekoľko mesiacov verejnoprospešných prác nepodmienečne. Jeho vyčíňanie, nekontrolované pitie a podráždené správanie sa sú odrazom jeho povahy a rozpadajúceho sa manželstva. Jeho žena Sára (Anna Fixová), láska jeho života ho opustila. Ružička sa tak ocitne zo dňa na deň bez práce, pre ktorú žije, bez ženy, ktorú miluje, v podnájme niekde na sídlisku a navyše je prinútený v rámci svojho trestu trénovať bandu netalentovaných detí zo sídliskovej základnej školy. A tak človek, ktorý doteraz poznal len futbal a výhry, zrazu po sérii veľkých životných prehier musí spoznať aj všetko to mimo futbal, čo sa nazýva život. A tak má bezdetný chlap v začínajúcej sa kríze stredného veku, ktorý nikdy nechcel mať deti, na krku razom niekoľko podarených kúskov.

Ty vole! Na slovenské
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ČSFD/Archiv TV Prima)

Vďaka tomu však popri snahe získať späť svoju prácu a manželku zistí, že sú možno aj iné veci, na ktorých v živote môže záležať. A dokonca možno aj iné ženy... Pomôžu mu nové životné lekcie k tomu, aby sa stal o trochu menším egoistom a narcisom? Pre Mareka Němca je hlavná úloha futbalového trénera Ružičky vykročením zo stereotypu. „Je to debil, zato nádherný. Ale on sa polepší. A to ma baví! Je to nesmierne zábavne napísané. Mne skutočne futbal nič nehovorí, ale hovorí mi niečo dobrý športový výkon, párkrát som dobré športové výkony videl, v tomto má u mňa futbal rešpekt, a potom aj za charitatívny rozmer. To sa mi zdá dobré. Ale inak tomu neholdujem. Husiu kožu nemám, a to točíme na Sparte. Ale ten priestor je charizmatický a viem si predstaviť, že ako divák si to užijem,“ hovorí Marek Němec, ktorý sám nie je práve priaznivcom športu. „Skončili sa mi všetky divadelné predstavenia, ktoré mi držali kondičku, tak teraz sa musím snažiť. Robím kliky, sedy, ľahy, mám rád bicykel a vodné športy, ale nie som žiadny vášnivý športovec a nemám športový návyk v tom zmysle, že by som si športom čistil dušu. Ja si ju čistím cez hudbu a výlety a pozeraním do diaľky,“ priznáva Marek Němec. Seriál Malá veľká liga bude od 8. januára prinášať na slovenské obrazovky kanál Prima PLUS vždy v dvoch dieloch za sebou. V premiére v pondelky o 21.30 h a v repríze potom vždy v utorok o 19.00 h.

 

Viac o téme: SeriálČeská komédiaŠkolaTV Prima PLUS
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu