Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Hviezdny Oppenheimer na SkyShowtime: Cillian Murphy ašpiruje na Oscara

Cillian Murphy Zobraziť galériu (2)
Cillian Murphy (Zdroj: SITA)

Kritikmi oceňovaný svetový hit Oppenheimer renomovaného režiséra Christophera Nolana bude mať premiéru exkluzívne na SkyShowtime 21. marca. Epický triler natočený vo formáte IMAX vtiahne divákov do paradoxných myšlienkových pochodov záhadného človeka, ktorý musí riskovať zničenie sveta, aby ho zachránil.

Vo filmovom trháku, ktorý v celosvetových tržbách zarobil 952 miliónov amerických dolárov a získal najvyššie uznania vrátane 13 nominácií na Oscara a rovnakého počtu nominácií na Filmovú cenu Britskej akadémie (BAFTA), sa v úlohe J. Roberta Oppenheimera predstaví nominant na Oscara Cillian Murphy. Jeho ženu, biologičku a botaničku Katherine „Kitty“ Oppenheimer stvárnila Emily Blunt. Film bude k dispozícii exkluzívne na SkyShowtime od 21. marca. Scenár napísal a film režíroval na Oscara nominovaný Christopher Nolan. Oppenheimer zavedie divákov do mysle slávneho teoretického fyzika J. Roberta Oppenheimera, ktorý ako riaditeľ projektu Manhattan v laboratóriu v Los Alamos vytvoril prvú atómovú bombu.

Oppenheimer
Zobraziť galériu (2)
Oppenheimer  (Zdroj: SITA)

Oppenheimer je nevídaná filmová udalosť s hviezdnym obsadením, ktoré zahŕňa držiteľa Oscara Matta Damona, nominantov na Oscara Roberta Downeyho Jr., a Florence Pugh, Josha Hartnetta a držiteľov Oscara Caseyho Afflecka, Ramiho Maleka a Kennetha Branagha. Film vychádza z knižnej predlohy American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer od Kaia Birda a Martina J. Sherwina, ovenčenej Pulitzerovou cenou.. Producentmi filmu sú Emma Thomas, Charles Roven a Christopher Nolan. Víťazi cien BAFTA 2024 budú vyhlásení 18. februára a 10. marca budú nasledovať Oscary.

 

Viac o téme: Christopher NolanOppenheimerCillian MurphySkyShowtime
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu