Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Finále hokejovej Extraligy: JOJ Šport nedovolila divákom ani dýchať

(Zdroj: TASR /Henrich Mišovič)

Stanica JOJ Šport včera dosiahla rekordy s finále hokejovej Extraligy. Hokejisti HK Nitra včera ziskom majstrovského titulu zavŕšili 31. extraligovú sezónu.

Napínavé finále večer sledovali diváci a hokejoví fanúšikovia v televízii JOJ Šport, ktorá dosiahla svoje rekordné výkony v oboch relevantných skupinách v hlavnom vysielacom čase. Najsledovanejší zápas tohtoročnej Extraligy si zaplo až 437-tisíc divákov (zásah v CS 12+)! Diváci si v stredu večer 24. apríla na JOJ Šport pozreli finále 31. ročníka najvyššej slovenskej hokejovej súťaže – Extraligy, v ktorom si zmerali sily finalisti z Nitry a Spišskej Novej Vsi. Nitrania triumfovali, Spišiaci dosiahli historický úspech. Športová stanica JOJky dosiahla včera v hlavnom vysielacom čase podiel 13,7 % na trhu a 4,0 % sledovanosť v CS 13-55. V rámci univerzálneho publika si pripísala 9,7 % share a 3,9 % rating v prime time. Televízia si tým vyslúžila dosiaľ najlepšie výkony v oboch cieľovkách od začiatku merania jej sledovanosti (december 2023). JOJ Šport vlani po prvýkrát získal vysielacie práva na Tipos Extraligu, ktorú vysiela kontinuálne od septembra 2023. Finálový súboj bol včera najsledovanejší zo všetkých zápasov súťaže (v univerzálnej aj komerčnej CS) a bol rozdelený do štyroch programových slotov – tri tretiny a jedno predĺženie. Zápas sa napokon rozhodol až v 2. minúte predĺženia a hokejisti Nitry sa druhýkrát v klubovej histórii stali majstrami Extraligy.

Včerajší zápas zasiahol až 437-tisíc divákov univerzálneho publika (Rch000 v CS 12+). Najsledovanejšia bola tretia tretina, ktorá dosiahla 5,6 % sledovanosť a 13,8 % podiel. Rovnako vysokú sledovanosť a podiel 18,8 % dosiahla tretia tretina u mladých divákov v komerčnej CS 13-55. Po odvysielaní Extraligy bude JOJ Šport už čoskoro pokračovať s Majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa budú konať v Českej republike od 10. do 26. mája 2024. Po prvýkrát v histórii televízneho vysielania hokejových MS odvysielajú stanice JOJ Group všetkých 64 zápasov. Je to unikátny televízny event, ktorým, ako veríme, potešíme všetkých hokejových fanúšikov a milovníkov tohto športu. Obrovské množstvo zápasov sme rozdelili medzi tri televízne stanice: na TV JOJ uvidia diváci všetky zápasy slovenského národného tímu, na stanici JOJ Plus odvysielame vybrané zápasy pražskej skupiny a na JOJ Športe všetky zápasy, ktoré sa budú hrať v Ostrave a vybrané z Prahy. Semifinále, zápas o bronz a finále hokejového šampionátu odvysielame na staniciach JOJ a JOJ Šport. Všetky živé prenosy a záznamy všetkých zápasov budú dostupné aj v našej streamovacej platforme JOJ play, vo verzii FREE, ktorá je zadarmo pre všetkých. 

Viac o téme: SledovanosťRekordJOJ ŠportExtraliga
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu