Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Na ministerstve kultúry sa natáčal zahraničný film: Zobrazí aj viaceré bratislavské pamiatky!

(Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Historická budova Ministerstva kultúry SR sa objaví v zahraničnom celovečernom filme s názvom The Performance, ktorého scenár vychádza z poslednej poviedky amerického dramatika a prozaika Arthura Millera.

Na tomto projekte pracuje štáb zložený z medzinárodných tvorcov, zastúpené sú USA, Francúzsko, Izrael, Rumunsko a Taliansko. Ako ďalej informuje MK SR na svojom facebookovom profile, filmári v nedeľu (7. 11.) nakrúcali pred vstupnými priestormi ministerstva. Tie sa vo filme premenia na exteriér obchodu, ktorý vlastní hlavný hrdina. Nakrúcanie má prebiehať 30 dní na rôznych historických miestach v Bratislave. Dejiskom sa stane napríklad aj Slovenské národné divadlo (SND), Primaciálny palác a Reduta, v ktorej sídli Slovenská filharmónia (SF).

Rezort kultúry ďalej uvádza, že film The Performance bude celovečernou historickou drámou, odohrávajúcou sa v 30. rokoch minulého storočia. Rozpráva príbeh Harolda Maya, amerického Žida a talentovaného tanečníka. Harold a jeho jazzová kapela počas turné po starom kontinente zistia, že v Nemecku majú hrať pre Adolfa Hitlera. Stoja pred dilemou, či si vyberú popretie vlastnej identity, alebo odhalia svoje presvedčenie za cenu prenasledovania, vypočúvania a straty slobody.

Viac o téme: SNDRedutaThe PerformanceMinisterstvo kultúry SR
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu