Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Tom Cruise ukáže pokračovanie Top Gunu: S novým filmom sa v Cannes predstaví po 30 rokoch!

(Zdroj: TASR/AP Photo/Andrew Medichini)

Na tohtoročnom festivale v Cannes sa bude premietať pokračovanie filmu Top Gun, ktoré príde osobne uviesť predstaviteľ hlavnej úlohy Tom Cruise. Oznámili to dnes usporiadatelia. Cruise sa na filmovej prehliadke objaví s novým filmom prvýkrát po 30 rokoch, naposledy sa tam premietal film Navždy a ďaleko (1992), napísal server The Hollywood Reporter.

"Tom Cruise sa vráti do Cannes s filmom Top Gun: Maverick," povedal dnes umelecký riaditeľ festivalu Thierry Frémaux. Podľa neho chcú organizátori oceniť "úplne jedinečnú stopu", ktorú nechal Cruise v dejinách kinematografie.

Zo začínajúceho pilota sa stane inštruktor

Na programe bude premietanie 18. mája, teda týždeň pred premiérou vo Francúzsku. Vo zvyšku sveta vrátane USA vstúpi očakávaný divácky hit do kín 27. mája. Pokračovanie filmu Top Gun z roku 1986 sa na plátna dostane po niekoľkých odkladoch spôsobených pandémiou COVID-19.

Prvý trailer tvorcovia odhalili už v roku 2019. Zatiaľ čo v pôvodnom filme Cruise hral začínajúceho pilota bojového lietadla, v pokračovaní sa na základňu vracia ako inštruktor. Festival v Cannes sa bude konať od 17. do 28. mája, ďalšie podrobnosti o programe 75. ročníka zatiaľ nie sú známe. Výber súťažných filmov usporiadatelia odhalia 14. apríla.

Viac o téme: Tom CruiseTop Gun
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu