Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Šokujúce zistenie o obľúbenej slovenskej komédii: Najabsurdnejšie príbehy sú reálne!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Zo zasnežených hôr do slnečného Chorvátska presunuli tvorcovia dej voľného pokračovania česko-slovenskej romantickej komédie Šťastný nový rok. Pod scenár dvojky s podtitulom Dobro došli sa opäť podpísala Adriana Kronerová.

"Logicky vyplynulo, že po zimných príbehoch prišli tie letné veselé zážitky alebo atmosféra letných dovoleniek," povedala Kronerová pred slávnostnou premiérou v Bratislave. Autorka námetu, scenáristka i producentka filmovej novinky priznala, že pri písaní scenára sa inšpirovala reálnymi zážitkami. "Zábavné je, že tie veci, ktoré vyzerajú najabsurdnejšie, boli reálne príbehy," poznamenala Kronerová.

Romantická komédia v réžii Jakuba Kronera prináša okrem známych charakterov aj niekoľko nových postáv. Hanu, ktorá si po prvom diele konečne našla partnera svojich snov a má pred svadbou, stvárňuje Táňa Pauhofová. "Ukazuje sa, že ani cesta k oltáru nie je taká jednoduchá, ako by si niekto predstavoval," komentovala snímku Pauhofová.

Príbeh filmu sa začína na Silvestra

Príbeh filmu sa začína na Silvestra, keď Marek (Ján Koleník) požiada Hanu o ruku. Jej súhlas rozpúta bláznivý kolotoč udalostí, predchádzajúci ich svadbe v nádhernom prostredí pri "československom" mori v Chorvátsku. "Išli sme tam točiť po vyše roku, kedy sme boli všetci doma, sociálne kontakty boli obmedzené, prvý rok pandémie bol šialený. Ocitli sme sa na nádhernom mieste s priateľmi, bola to dvojnásobná radosť, vydýchnutie, nadýchnutie, radosť, že sme sa videli, stretli. Dúfam, že aspoň trochu z tejto našej úľavy sa do filmu prenieslo," dodala Pauhofová. V úlohách priateliek jej filmovej Hany sa opäť predstavia Antónia Lišková, Zuzana Norisová a Gabriela Marcinková. Jedna z nich je momentálne bez partnera, druhá má okolo seba hneď dvoch súperiacich sokov a tretia manžela, ktorý svojou bezstarostnosťou prekračuje všetky hranice.

Šokujúce zistenie o obľúbenej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Podľa Kronerovej tvorili herci v súkromí rovnako príjemnú zostavu ako ich postavy vo filme. "Myslím, že to dalo výsledku veľmi krásnu energiu a verím, že sa to prenesie aj na diváka v kine. Keďže máme vo filme svadbu, potrebovali sme časť doplniť o postavy rodičov Hany a Mareka," vysvetľuje Kronerová, ktorej sa pre nové postavy podarilo získať Dagmar Havlovú, Jozefa Vajdu a Mareka Vašuta. Hereckú zostavu dopĺňajú aj zahraničné hviezdy - Marco Bonini z Talianska a Chorváti Toni Gojanović a Goran Bogdan. Ich výkony nie sú dabované, znejú v originálnej jazykovej verzii.

Viac o téme: Šťastný nový rok 2
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu