Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Nový dramatický seriál na obzore: Čo predvedú dve oscarové herečky?

Herečka Viola Davisová pózuje s ocenením pre najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe  v americkej dráme Fences
Herečka Viola Davisová pózuje s ocenením pre najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe v americkej dráme Fences (Zdroj: TASR/AP/Joel Ryan)

Americká herečka Viola Davis sa predstaví v novej dráme spoločnosti Netflix. V snímke si zahrá spolu so Sandrou Bullock, ktorej účasť oznámili tvorcovia už v novembri.

Zatiaľ nepomenovaná novinka z pera Christophera McQuarrieho je adaptáciou britskej minisérie Unforgiven. O jej réžiu sa postará Nora Fingscheidt. Okrem spomínaných herečiek sa vo filme ukážu aj Rob Morgan a Aisling Franciosi.

Bullock, ktorá bude aj producentkou filmu, stvárni Ruth Slater, ženu prepustenú z väzenia. Ruth skončila za mrežami pre spáchanie násilného zločinu a po prepustení sa vráti do spoločnosti, ktorá jej odmieta odpustiť. Tvárou v tvár prísnemu odsúdeniu na mieste, ktoré kedysi volala domov, sa rozhodne nájsť odcudzenú mladšiu sestru, ktorú musela opustiť a ktorá je jej jedinou nádejou na vykúpenie.


Mohlo by vás zaujímať:Nádherným vyznaním roztápa srdcia: FOTO Aha, ako Skala ľúbi svoju dcéru


Viola Davis je známa najmä z oceňovaných filmov Pochybnosti (2008) a Farba citov (2011), ktoré jej vyniesli nominácie na Oscary a Zlaté glóbusy. Ďalšie dve nominácie na ceny Hollywoodskej asociácie zahraničných novinárov (HFPA) si v rokoch 2015 a 2016 vyslúžila hlavnou rolou v seriáli Vražedné práva (2014), za ktorú v roku 2015 dostala aj Primetime Emmy. Svojho zatiaľ jediného Oscara získala za stvárnenie Rose Maxson v dráme Ploty (2016).

Tá je adaptáciou rovnomennej divadelnej hry, v ktorej sa tiež predstavila ako Rose a v roku 2010 za ňu dostala cenu Tony. Zahrala si tiež v snímkach Ďaleko od neba (2002), Solaris (2002), Disturbia (2007), Noci v Rodanthe (2008), Na odstrel (2009), Ctihodný občan (2009), Zatiaľ spolu, zatiaľ nažive (2010), Jedz, modli sa, miluj (2010), Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko (2011), Zmiznutie (2013), Get On Up - Príbeh Jamesa Browna (2014), Hacker (2015), Jednotka samovrahov (2016) či Vdovy (2018).

Viac o téme: Sandra BullockViola Davis
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu