Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Lucifer z rozprávky S čerty nejsou žerty: FOTO Takto dnes vyzerá... Získal výnimočné ocenenie!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Repro foto YouTube/The Black Coat)

Úlohami v rozprávkach a rodinných filmoch, ale najmä postavou Lucifera v rozprávke S čerty nejsou žerty, preslávil herec Karel Heřmánek. Prezident Zlín Film Festivalu sa rozhodol mu tento rok udeliť Zlatý črievik za mimoriadny prínos kinematografii pre deti a mládež. Ocenenie prevzal v stredu Heřmánek na záverečnom galavečere, kde sa vyhlásili víťazné snímky tohtoročného 62. ročníka festivalu.

Na rozprávku S čerty nejsou žerty si Heřmánek podľa svojich slov stále občas spomenie. "Bolo to príjemné, bavilo nás to. Bolo výborné obsadenie, výborná partia tam bola, Hynek Bočan bezchybný režisér, scenár krásny. Práca ma tešila," povedal novinárom Heřmánek.

Súčasné rozprávky podľa svojich slov príliš nesleduje, niekedy sa na ne pozrie s deťmi na Vianoce. V úlohe čerta sa mu páčil napríklad František Filipovský v rozprávke Hrátky s čertom. "Hral tam aj pán Bek. To bola slávna rozprávka, s ktorou som vyrastal," uviedol Heřmánek.

Karel Heřmánek v rozprávke S čerty nejsou žerty (Zdroj: Repro foto YouTube/Bianca Hepnarová)
Zobraziť galériu (2)
Karel Heřmánek v rozprávke S čerty nejsou žerty (Zdroj: Repro foto YouTube/Bianca Hepnarová)  (Zdroj: Repro foto YouTube/Bianca Hepnarová)

Na zlínskom festivale bol Heřmánek prvýkrát, sprevádzala ho manželka Hana Heřmánková, ktorá na festivale pred niekoľkými rokmi moderovala. "Vtedy bol na festivale ešte pán režisér Karel Zeman. Na záverečnom večeri som dostala ohromnú kyticu, pán Zeman sedel v prvom rade. Napadlo ma, že za všetky krásne filmy, na ktorých sme vyrastali, som ju z javiska pánovi režisérovi odovzdala. Na to som si dnes spomenula," uviedla Heřmánková.

So zlínskym festivalom má spojené aj účinkovanie svojej sestry Dany Vávrovej, ktorá stvárnila úlohu Leontýnky vo filme Nech žijú duchovia a na festivale tiež bola. "Tešila som sa sem veľmi. Navyše otecok pochádza z Babic a žili neďaleko v Nedakonicích," uviedla Heřmánková.

Viac o téme: Karel Heřmánek
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu