Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Má 88 a do dôchodku sa nechystá: Herecká legenda pokračuje v podnikaní... Ponúka jednu z jej vášní

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Cesare Abbate/ANSA)

Talianska herečka Sophia Lorenová, ktorá minulý mesiac oslávila 88. narodeniny, otvorila v Miláne reštauráciu, ktorá nesie jej meno. Podnik Sophia Loren Restaurant sa nachádza v centre mesta, v ulici Via Cesare Cantù, zhruba 25 minút pešo z hlavného námestia Piazza del Duomo. Informovala o tom talianska tlač.

Oscarovú herečku pri otvorení podniku privítali fanúšikovia. Na červenom koberci ju sprevádzal podnikateľ Luciano Cimmino, ktorý do podniku investoval. Po vlaňajšom otvorení podobnej reštaurácie vo Florencii je to už druhý podnik v Taliansku, ktorý sa po filmovej hviezde volá.

Nová reštaurácia s rozlohou 400 metrov štvorcových je rozdelená do troch hlavných miestností. Jedna je vyhradená kokteilovému a vínnemu baru, ďalšia dve sú s vonkajšou terasou a 150 miestami na sedenie. Ponúka sa tu tradičné talianske menu, na ktorom majú prednosť pokrmy z Neapola, kde Lorenová vyrastala. Podobný koncept ponúka aj reštaurácia vo Florencii.

(Zdroj: Repro foto sophialorenrestaurant.com)
Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Repro foto sophialorenrestaurant.com)  (Zdroj: Repro foto sophialorenrestaurant.com)

"Vo svojom živote som mala veľa vášní, jednou z nich je nepochybne jedlo," cituje Lorenovú web reštaurácie. "Žiadnemu režisérovi sa nikdy nepodarilo nakázať mi diétu a nikdy som sa kvôli postave nezriekla taniera dobrých cestovín," tvrdí herečka.

Viac o téme: Sophia Lorenová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu