Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Známy český herec (55) sa narodil POSTIHNUTÝ: Keď to slávny otec zbadal, na 4 dni zmizol!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Voyo Originals)

PRAHA - Martin Zounar (55) je známym českým hercom. Profesne išiel v stopách svojho slávneho otca Miroslava Zounara. No krátko po tom, čo prišiel na svet, to vyzeralo, že azda nikdy nebude ani chodiť. Narodil sa totiž s ťažkým postihnutím chodidiel. Keď to vraj zbadal jeho otec, na 4 dni zmizol!

Známy český herec priznal, že sa narodil s ťažkým postihnutím chodidiel. Ak by s ním rodičia odmalička necvičili a nenosil by špeciálnu obuv, hrozila mu doživotná invalidita. Našťastie, už po dvoch rokoch pravidelnej rehabilitácie začal sám chodiť. 

„Hovoria tomu golfová noha alebo obojstranné čertovo kopyto, latinsky pes equinovarus congenitus. Som rád, že môžem byť ambasádorom spolku Achilleus, ktorý združuje deti, ktoré sa narodia s touto vadou. Dnes už existuje toľko možností, ako to po narodení napravovať. Som rád, že im môžem pomáhať, boli sme kvôli tomu dokonca s Alešom Hámom v Českej televízii,“ prezradil Zounar v talk show Miluše Bittnerovej. 

FOTO: Martinov otec, herec Miroslav Zounar, vraj po tom, čo zbadal synovo postihnutie, na 4 dni zmizol. 

Známy český herec (55)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Opísal tiež reakciu svojho otca Miroslava Zounara, ktorého slovenská verejnosť pozná napríklad ako předsedu zo Slunce, seno. Vraj po tom, ako to zbadal, na 4 dni zmizol. „Mama mi rozprávala, že keď som sa narodil, otec rozbalil perinku a dole boli namiesto nožičiek dva háky. Zhlboka sa nadýchol a na 4 dni zmizol,“ prekvapil svojimi slovami známy herec. No potom sa vrátil domov.... 

„Potom prišiel, objal ju a každý deň so mnou chodili cvičiť. Po dvoch rokoch som sa postavil na nohy a začal chodiť, potom behať. Mal som hnusné hnedé topánky s klinom a stále mi chodidla lámali smerom dole, až tie achilovky olámali. Dodnes sa ráno prebúdzam ťažko, než ich roztiahnem. Ale dnes už sú omnoho lepšie metódy. Som vďačný a rád, že so mnou rodičia takto cvičili, pretože ma mohli nechať pokrúteného,“ dodal Martin. 

Viac o téme: Miroslav ZounarMartin Zounar
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu