Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Posledná séria Hry o tróny: Dočkáme sa šiestich častí aj Eda Sheerana!

Hra o tróny
Hra o tróny (Zdroj: SITA)

Populárny seriál Hra o tróny sa pomaly blíži ku svojmu koncu. Diskusia s tvorcami na festivale South by Southwest v texaskom Austine však priniesla zaujímavé novinky. Fanúšikovia sa dočkajú len šiestich častí a súčasťou bude aj úspešný spevák!

Posledná sezóna populárneho seriálu Hraotróny(2011) bude mať šesť epizód. V nedeľu to počas festivalu Southby Southwestv Austine oznámili tvorcovia projektuDavid Benioff a D. B. Weiss. "Finálová sezóna bude mať šesť epizód. Od začiatku sme chceli ponúknuť 70-hodinový film. Bude z toho 73-hodinový film, ale zostal relatívne rovnaký, so začiatkom, stredom a teraz sa blížime ku koncu. Bolo by veľmi ťažké, ak by sme stratili niektorého z kľúčových hercov a herečiek. Som veľmi šťastný, že máme všetkých a že môžeme skončiť, ako chceme," uviedol Benioff.Seriál, ktorý vysiela televízia HBO,by sa mal skončiť ôsmou sezónou v roku 2018.

Tvorcovia seriálu zároveň popreli, že by sa mali v budúcnosti podieľaťna spinoffealebo prequeliHry o tróny, o ktorom HBO uvažuje. "Myslím si, že HBO by mohlo urobiť ďalšiu sériu, teším sa na to, keď si to pozriem, a podľa mňa jeto skvelé,ale myslím, že by mali priviesť novú krv," opäť skonštatovalBenioff.


Mohlo by vás zaujímať:Máte radi históriu? Tieto seriály by ste rozhodne nemali minúť!


V pripravovanej siedmej sezóne seriálu Hra o tróny sa predstaví aj anglický spevákEdSheeran. "Roky sme sa snažili dostať do seriálu Eda Sheerana, aby prekvapil Maisie Williams, a tento rok sa nám to konečne podarilo," vyhlásil Benioff. Informáciu o účasti 26-ročného interpreta následne potvrdila aj hovorkyňa televízie HBO. Akú postavu Sheeran stvárni, však zatiaľ tvorcovia ani predstavitelia HBO neprezradili. Siedma séria bude mať premiéru 16. júla. V nových epizódach sa opäť predstavia Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Emilia Clarke či Nikolaj Coster-Waldau.

Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Prichádza však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky, a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Hoci predlohou seriálu je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich. Seriál by sa mal skončiť ôsmou sezónou v roku 2018. Televízia HBO uvažuje aj o možnom prequeli.

Viac o téme: Hra o tróny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu