Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Príbeh o najväčšej žijúcej dirigentke: Cate Blanchett v role ženy, ktorá skúma moc

Cate Blanchett Zobraziť galériu (3)
Cate Blanchett (Zdroj: SkyShowtime)

Od producenta, scenáristu a režiséra Todda Fielda prichádza film TÁR, v ktorom sa v hlavnej úlohe ikonickej dirigentky Lydie Tár predstaví Cate Blanchett. TÁR skúma meniaci sa charakter moci a jej dopad na náš moderný svet. Lydiu Tár všeobecne považujú za jednu z najväčších žijúcich skladateliek/dirigentiek a je vôbec prvou šéfdirigentkou veľkého nemeckého orchestra.

Film TÁR od spoločností Focus Features a Universal Pictures International bude k dispozícii od 30. októbra exkluzívne na SkyShowtime. Film režiséra Todda Fielda, trojnásobného nominanta na Oscara v hlavnej úlohe s dvojnásobnou držiteľkou Oscara Cate Blanchett predstavuje Lydiu Tár na vrchole kariéry. Pripravuje krst knihy a veľmi očakávané živé predstavenie Mahlerovej Piatej symfónie.

Príbeh o najväčšej žijúcej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SkyShowtime)

V priebehu nasledujúcich týždňov sa jej život začne odvíjať nezvyčajne moderným spôsobom. Výsledkom je pálčivé skúmanie moci, jej vplyvu a trvácnosti v dnešnej spoločnosti. Vo vedľajších úlohách sa predstaví Nina Hoss, Noémie Merlant, Sophie Kauer, Julian Glover, Mark Strong, Allan Corduner a Sylvia Flote. Hudbu k TÁR zložila držiteľka Grammy Hildur Guðnadóttir, prvá skladateľka, ktorá získala Oscara, Zlatý glóbus a cenu BAFTA za najlepšiu pôvodnú filmovú hudbu.

Príbeh o najväčšej žijúcej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SkyShowtime)

 

 

 

 

Viac o téme: MocCate BlanchettFilmDirigentkaTár
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu