Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Najslávnejšia scéna v Simpsonovcoch je minulosťou: Už žiadne škrtenie, stačilo!

Homer Simpson
Homer Simpson (Zdroj: SITA)

Animovaná postava otca Homera Simpsona prestala škrtiť svojho syna Barta! Tým sa skončil nekonečný a dosť zastaraný gag v dejinách kreslených postavičiek.

Je to jedna z mnohých scénok v obľúbenom animovanom seriáli. V tejto opakujúcej sa akcii začne rodinný patriarcha Homer Barta energicky hrdúsiť a v brilantnom českom dabingu zlostne vyráža: „Ty jeden mrňavej…!“ Nedávny diel seriálu bol však iný a získal si mohutný ohlas a sledovanosť. Postava Homera totiž v jednej scénke podala ruku novému susedovi, a ten mu vyslovil uznanie za to, aký silný stisk ruky má. "Vidíš, Marge, škrtiť chlapca sa vyplatilo," povie Homer svojej manželke Marge. Potom vyhlási: „Len žartujem, už to nebudem robiť. Časy sa zmenili.”

Zdanlivo nevýznamná zmena získala mohutnú odozvu najmä potom, keď istý používateľ X, predtým Twitteru zverejnil úryvok zo scény a napísal: „Práve som zistil, že Simpsonovci po vyše tridsiatich rokoch konečne prestali ťažiť zo scénky Homer škrtí Barta. Trvalo im to dosť dlho." Podľa denníka Independent Homer Barta naposledy skutočne škrtil počas 31. sezóny, ktorá sa vysielala od roku 2019 do roku 2020. Od debutu v roku 1989 boli Simpsonovci v televízii najdlhšie vysielaným animovaným seriálom.

 

Viac o téme: Animovaný filmSimpsonovciNásilie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu