Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Panika na škole kvôli filmovej postave: Vystrašený riaditeľ volal políciu

Stormtrooper
Stormtrooper (Zdroj: Disney)

Riaditeľa základnej školy v americkom meste Lynn vystrašila ozbrojená postava pohybujúca sa neďaleko učebného areálu, a to dokonca natoľko, aby zalarmoval políciu. Dráma, ktorá by za normálnych okolností mohla skončiť tragédiou, však mala nanajvýš kuriózne vyústenie.

Prezliecť sa za obľúbenú filmovú postavu je v súčasnosti nielen bežné, ale v určitých popkultúrnych kruhoch veľmi atraktívne. Veľké filmové premiéry sa navyše nezaobídu bez tzv. cosplayerov, ktorí neraz s absolútnou presnosťou vdýchnu život do inak neexistujúcej osoby.

Podobný prípad vyšetrovala aj massachusettská polícia. Riaditeľ školy zavolal na núdzovú linku v domnienke, že študenti sú v ohrození. Indivíduum v bielom brnení a helme sa pohybovalo nebezpečne blízko školy, a navyše nieslo niečo, čo pripomínalo zbraň. Pod maskou tzv. Stormtroopera – slávnej vojenskej jednotky z filmove ságy Hviezdnych vojen, známej aj mimo fanúšikovských kruhov – sa ukrýval 40-ročný George Cross. „Veríme, že nikomu nechcel ublížiť, ale spôsobil rozruch a to nemôžeme tolerovať,“ uviedla hovorkyňa tamojšej polície, poručíčka Rick Donellyová.

Aký trest čakáfanúšika galaktického Impéria nie je známe, no isté je, že nabudúce radšej zbraň nechá v zbrojnici – aj keď ide len o plastovú repliku.

O správe informoval portál IGN.

Viac o téme: DisneyHviezdne vojnyStormtrooper
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu