Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

ZOMRELA česká speváčka (†76), ktorej hit poznáme z muzikálu Rebelové: Bola VÄZŇOM vo vlastnom byte!

Yvonne Přenosilová zomrela. Zobraziť galériu (2)
Yvonne Přenosilová zomrela. (Zdroj: ČT)

PRAHA - Verejnosť včera obletela správa o úmrtí 76-ročnej českej speváčky Yvonne Přenosilovej. Jej meno zrejme mnohí Slováci nebudú poznať, no hit Mně se líbi Bob, ktorý zaznel aj v muzikáli Rebelové, určite áno. Umelkyňa v posledných mesiacoch svojho života bola doslova väzňom vo svojom byte!

Česká speváčka a moderátorka Yvonne Přenosilová zomrela v pondelok 11. septembra vo veku 76 rokov. Príčinou jej úmrtia bolo vraj celkové zlyhanie organizmu. Krátko pred smrťou sa podrobila onkologickej operácii, podľa Blesku mala rakovinu pľúc, no svoju diagnózu tajila aj pred blízkymi. 

ZOMRELA česká speváčka (†76),
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ČT)

Zdravie ju však trápilo už dlhší čas a v posledných mesiacoch sa kvôli nim stala doslova väzňom vo vlastnom byte. Ako informuje Blesk.cz, speváčka trpela chronickým zápalom sedacieho nervu. To jej spôsobovalo silné bolesti a obmedzovalo ju aj v pohybe. Musela sa preto venovať liečbe a rehabilitáciám. „Má to dievča veľmi ťažké a veľmi to s ňou zamávalo. Ani sa nedivím, ona totiž môže len stáť alebo ležať. Vlastne sa vôbec nemôže posadiť,“ poľutovala ju vtedy kolegyňa Marta Kubišová. 

„Bolia ma nohy, v krížoch mám bolesť, chodím s barlami, mám kvôli tomu nervové tiky, ale najhoršie je sedieť. Nemôžem sedieť dlhší čas, to je to najhoršie. Preto teraz vôbec nevystupujem, nechodím do divadla, nejazdím na výstavy ani do kina, som tu, doma,“ povedala koncom marca pre časopis Týden. Popri neustálych bolestiach a ochabnutom svalstve jej telo nebolo schopné zvládnuť ešte aj rakovinu. Speváčka zomrela v pondelok pred pol druhou popoludní na celkové zlyhanie organizmu. 

Viac o téme: Yvonne Přenosilová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu