Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Utajená NEHODA českého herca (73): Šoféroval opitý, spolujazdec (†23) ZOMREL... Mrazivé slová vdovy!

Po 43 rokoch sa prevalila nehoda Jiřího Schmitzera. Zobraziť galériu (4)
Po 43 rokoch sa prevalila nehoda Jiřího Schmitzera. (Zdroj: Česká televize / Pavla Černá)

PRAHA - O tom, že Jiří Schmitzer (73) sedel vo väzení kvôli nehode pod vplyvom alkoholu, sa vie. Pri tej zomrel chodec. Po dlhých 43 rokoch sa však prevalilo, že potužený alkoholom sadol za volant rovno dvakrát. A pri druhej nehode zomrel jeho spolujazdec (†23). Keď sa táto informácie po rokoch prevalila, zronená vdova (64) sa rozhodla verejne prehovoriť!

Nehoda sa stala v roku 1980. V Peceradoch, kde má Schmitzer po otcovi Jiřím Sovákovi chatu, sa konala svadba. Tej sa okrem známeho herca a jeho kamaráta Milana, zúčastnili aj Radana Jansová a jej manžel. A ten moment sa im stal osudným. 

„Tam sme sa všetci štyria zoznámili. Popíjali sme a potom sme sa rozhodli, že pôjdeme ešte na zábavu do Benešova. Tým to ale neskončilo a odtiaľ sme sa, bohužiaľ, ešte vydali do Prahy,“ opísala pre český Blesk po rokoch Jansová. Známy Čech mal vtedy trojdverový Fiat, kamarát Milan sedel vedľa neho a Radana s manželom vzadu. 

Jiří Schmitzer s otcom Jiřím Sovákom.
Zobraziť galériu (4)
Jiří Schmitzer s otcom Jiřím Sovákom.  (Zdroj: Česká televize)

Všetci štyria boli pod vplyvom alkoholu, no samotný Schmitzer popíjal ešte aj za volantom. „V priebehu jazdy pil becherovku z fľaše,“ vypovedala vtedy podľa záznamov Jansová. A za tento hazard napokon jej manžel doplatil životom. Známy Čech, ktorému po nehode namerali viac ako 2 promile, nezvládol riadenie a havaroval.

„Narazil do takého betónu, ktorý auto vymrštil späť na cestu. Manžel vyletel zadným okienkom cez plot na záhradu jedného domu, ja som letela hneď za ním a po zemi ma šmýkalo asi 100 metrov, mala som zodratý celý chrbát. Hlavou som naradila do betónu a tam som sa zastavila,“ popísala po rokoch účastníčka nehody. Potom si vraj už nič nepamätá, pretože upadla do kómy. 

Utajená NEHODA českého herca
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČT)

Čo je z rozprávania, jej manžela vraj hľadali a kričali naňho, napokon ho našli na záhrade a ťahali ho cez plot na cestu. Keď dorazila záchranka, nebolo mu už pomoci. „Mal prerazenú spodnú lebečnú kosť a pľúca. To som sa ale dozvedela až v nemocnici, keď som sa prebudila z kómy,“ popisuje aj dnes s plačom Jansová. V nemocnici jej vtedy dokonca oznámili, že je tehotná.

„Netušila som to, bolo to hneď na začiatku. Úplne som sa roztriasla. Hovorila som si - Jaromír, tak sa nám to podarilo, budeme mať vytúžené bábätko, ty už sa to ale nikdy nedozvieš. Bola som šťastná a nešťastná zároveň,“ opísala najťažšie chvíle svojho života zronená vdova, ktorá dodnes, keď vidí Schmitzera v televízii, vypne ju. Nemôže sa naňho pozerať. V živote preto nevidela napríklad Marečku, podejte mi pero. 

Jiří Schmitzer a Jiří Sovák vo filme Marečku, podejte mi pero.
Zobraziť galériu (4)
Jiří Schmitzer a Jiří Sovák vo filme Marečku, podejte mi pero.  (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Viac o téme: Jiří Schmitzer
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu