Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

TV TIPY si tento týždeň zamilujete: Čaká na vás akcia aj drámy, ktoré vás chytia za srdce

Temný rytier
Temný rytier (Zdroj: SITA/AP Photo/Warner Bros.)

Aj tento týždeň pre vás televízie namiešali lahodný kokteil plný skvelých filmov, ktoré si nesmiete nechať ujsť. Tak ako vždy, aj teraz si najlepšie snímky počas týždňa vychutnáte mimo hlavných televíznych kanálov, no to nič nemení na ich kvalite. Otázkou je možno len nedeľný program, kedy dá množstvo ľudí prednosť hlavne finále SuperStar. Čo si vyberiete vy?

PONDELOK 20:15 Dajto - Návrat temného rytiera

Gotham sa zmieta v temnotách neistoty potom, čo bol jeho maskovaný ochranca uznaný za vinného zo zločinu, ktoý bol pre dobro ľudu uložený na jeho bedrá. Nedôveru v Batmana a to čo predstavuje nahradila u väčšiny nenávisť a pohŕdanie. Joker možno hnije v v kobke v Arkhamu, ale s úsmevom na tvári.

Lov na netopierieho muža je totiž v plnom prúde a gothamské policajné zložky pod vedením komisára Jima Gordona nie sú to jediné čo ide alteregu miliardára Bruce Wayna po krku. Zdanlivo odnikadiaľ sa vynára akýsi Bane a nocou sa plíži tajomná mačacia žena Selina Kyle. Návrat temného rytiera je epické vyvrcholenie batmanovskej trilógie režiséra Christophera Nolana.

UTOROK 20:15 JOJ Cinema - Psia duša 2

Psia duša 2 je voľné pokračovanie úspešného filmu o vernom psom kamarátovi, ktorý nakoniec nájde svojho strateného pána. Bailey je dobrý pes. Má za sebou niekoľko rušných a pohnutých životov, ale svoju misiu splnil a teraz si spokojne žije u svojej rodiny. Až kým sa neobjaví nový prírastok – malá Clarity, ktorá bude tiež čoskoro potrebovať svojho verného štvornohého ochrancu.

Hollywood opäť smúti: Zomrel herec z Priateľov! Bol to najvtipnejší človek, s akým som pracoval

A Bailey svojmu pánovi sľúbi, že sa o ňu postará. Podmanivý príbeh nádeje, bezhraničnej oddanosti a najmä lásky chytí za srdce nielen majiteľov domácich miláčikov. Snímka vychádza z knižnej predlohy a pokiaľ ste ju ešte nevideli, rozhodne by ste tomuto príjemnému a dojímavému príbehu mali dať šancu.

STREDA 20:25 JOJ Plus -Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu

Krátko potom, čo Japonci 7. decembra 1941 zaútočili na Pearl Harbor, prihlásil sa dvadsaťtriročný Američan Desmond Doss, tak ako mnoho iných mladíkov, do služby vlasti. Z hĺbky svojho presvedčenia však odmietal nosiť akúkoľvek zbraň a zabíjať. Stal sa zdravotníkom 307. pešieho pluku 77. pešej divízie. Skutočnosť, že Doss odmietal zbraň, sa nestretávala s pochopením u jeho spolubojovníkov.Často musel čeliť nevraživosti a útokom ostatných vojakov. Napriek tomu, ako jediný americký vojak 2. svetovej vojne, bojoval v prvých líniách neozbrojený.

V marci 1945 vypukla krvavá bitka o Okinawu. Dossova rota mala za úlohu dobyť 120 metrový vysoký útes. Keď sa vojaci vyšplhali s pomocou lán na vrchol, dostali sa do ťažkej delostreleckej, mínometnej a guľometnej paľby. Vojak Doss sa odmietol ukryť a zostal uprostred krvavého pekla. Znášal jedného zraneného po druhom z útesu do bezpečia. Počas vyčerpávajúcich 12 hodín, za stáleho ostreľovania, zachránil životy 75 vojakom. Toto je jeho príbeh.

ŠTVRTOK 20:15 Dajto -Lara Croft: Kolíska života

Vo svojom prvom filmovom dobrodružstve Lara Croft bojovala o magický Trojuholník sveta, ktorého dve časti boli ukryté na dvoch rôznych, tisíce kilometrov vzdialených miestach, aby zachránila nemenný chod času tejto planéty. Ani tentoraz nie je príťažlivá superhrdinka postavená pred jednoduchú úlohu. V Afrike, na mieste zvanom Kolíska života, je ukrytá Pandorina skrinka, ukrývajúca najtemnejšie sily diabla, ktoré kedy ľudstvo poznalo.

Slávna kráska, ktorú vzhľad predurčil k hraniu krehkých dievčat: Jej mužom bola slovenská legenda

Vo svete preslávená archeologička Lara Croft je jediná, kto môže vďaka svojim znalostiam a fyzickým predpokladom skrinku nájsť skôr, ako padne do rúk nositeľovi Nobelovej ceny, vedcovi Jonathanovi Reeceovi. Ten ju chce využiť na získanie neobmedzenej vlády nad svetom. Z tohto dôvodu musí byť za každú cenu zastavený.

PIATOK 20:25 JOJ Plus -A-Team: Posledná misia

Plukovník Smith, poručík Peck, seržant Baracusa kapitán Murdock boli vysoko kvalifikovaní a rešpektovaní členovia elitnej vojenskej jednotky. Všetci ich obdivovali pre mimoriadny talent a schopnosť zvládnuť aj tie najťažšie misie bez toho, aby sa zapotili. To sa však skončilo vo chvíli, keď nastúpili do prísne tajnej mise v Iraku, ktorú ich nadriadení pripravili za jediným hanebným účelom - aby ich falošne obvinili a dostali za mreže.

Vojakom sa však podarí z väzenia utiecť a ukryť v podzemí Los Angeles. Sú vydedenci a štvanci v krajine, ktorú celé roky chránili a za ktorú bojovali. Na úteku pred „spravodlivosťou“ sa živia ako žoldnieri a pomáhajú ľuďom, ktorí si inú pomoc dovoliť nemôžu. A-Team napokon dokončí pôvodnú vojenskú misiu navzdory zradným nepriateľom vo vlastných radoch.

SOBOTA 22:45 Markíza -Zoznámte sa, Joe Black

Bill Parrish, mediálny magnát, milujúci otec a ešte aj ľudská bytosť, chystá oslavu svojich okrúhlych narodenín. Všetci sú zaujatí prípravou veľkolepých osláv, len Bill má zvláštnu predtuchu a čudné tušenie. Jedného rána potom dostane záchvat a jeho kontakt so smrťou - zdá sa - nie je len halucináciou. Neskôr smrť navštívi Billov dom - a to v reálnom, konkrétnom ľudskom tele: prišiel Joe Black.

Démoni nevšedného herca: Talentovaný Kaiser baví svet! Alkohol ho pripravil o veľa

Jeho návšteva smerovala k tomu, že si so sebou na druhý svet vezme Billa. Náhodou sa však prevtelil do muža, ktorý ráno síce zahynul pod kolesami auta, ale Susan, Billova dcéra, to ešte nevie a myslí si, že je to pravý Joe, do ktorého je zaľúbená. Smelo teda pokračuje v rozohranom vzťahu. Joea začína zaujímať život na zemi rovnako, ako ho láka prítomnosť očarujúcej Susan, ktorá absolútne netuší, s kým vlastne flirtuje.

NEDEĽA 20:15 Dajto - 96 Hodín: Zúčtovanie

Bývalý člen elitných jednotiek Bryan Mills sa proti svojej vôli ocitne znovu v akcii. Bryanov sen - užívať si pokojný život - sa nenávratne rozplýva. Jeho manželka Lenore je brutálne zavraždená. Z jej smrti je podozrivý práve Bryan. Pred zatknutím sa mu podarí uniknúť, no začnú po ňom pátrať všetky policajné jednotky v USA.

Po jeho stope sa neúnavne vydáva aj detektív Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svojou vytrvalosťou donúti Bryana opäť použiť jeho mimoriadne schopnosti. V nemilosrdnom súboji musí Bryan dokázať svoju nevinu a vypátrať skutočného vraha. Okrem toho sa v ohrození ocitne aj to jediné, čo mu v život zostalo - dcéra Kim.

Viac o téme: 96 hodínHacksaw Ridge: Zrodenie hrdinuPsia dušaNávrat temného rytieraLara Croft: Kolíska životaA-Team: Posledná misiaZoznámte saJoe Black
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu