Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Futbalový svet reaguje na koniec Jürgena Kloppa: Emotívne slová osobností... Jeden z najlepších trénerov histórie!

(Zdroj: TASR/AP Photo/Alberto Pezzali)

LIVERPOOL - Na včerajší deň nebudú fanúšikovia anglického Liverpoolu spomínať v dobrom. Tréner Jürgen Klopp (56) totiž oznámil, že na konci sezóny sa po 9-tich rokoch skončí jeho pôsobenie na lavičke tohto tímu. S nemeckým manažérom sa okamžite začalo lúčiť veľké množstvo futbalových osobností, ktoré mu poslali emotívne odkazy.

Správa o konci Jürgena Kloppa prišla ako blesk s čistého neba. Oficiálne stránky klubu zverejnili video, v ktorom nemecký lodivod oznámil fanúšikom, že po konci tejto sezóny sa jeho 9-ročné dobrodružstvo v Liverpoole skončí. Počas tohto obdobia vyhral s The Reds prakticky všetko vrátane ligového titulu, ktorý klub získal po dlhých 30-tich rokoch.

Na jeho koniec okamžite zareagovalo množstvo fanúšikov tohto klubu, ktorí sa Kloppom lúčili prostredníctvom sociálnych sietí. Rovnako tak na jeho koniec reagovalo aj množstvo futbalových osobností, ktoré ocenili jeho úžasnú prácu.

Jednou z nich bola aj legenda Liverpoolu Jamie Carragher. „Táto správa by zranila klub bez ohľadu na to, kedy by prišla. Myslel som si však, že to bude o pár rokov neskôr. Je to úžasný tréner a človek," napísal bývalý obranca. „Wow. Veľká novinka. Práca, ktorú po sebe zanechal, je neuveriteľná," uviedol Gary Lineker.

Slová chvály a obdivu mal pre Kloppa aj Michael Owen. „Všetky úžasné veci sa jednoého dňa skončia, avšak myslel som si, že sa to stane o dva, možno tri roky neskôr. Tieto spomienky vydržia celý život. Je to jeden z najlepších trénerov histórie," doplnil držiteľ Zlatej lopty za rok 2001.

Ku Kloppovmu koncu sa vyjadril aj Edin Terzić, ktorý momentálne trénuje jeho bývalý klub Borussia Dortmund. „Jürgen Klopp je neuveriteľná osobnosť. Mal som šťastie, že som ho v tomto klube spoznal. Liverpool a aj náš klub formoval tak, ako nikto iný. Som si istý, že sa jeho trénerská kariéra nekončí a nájde miesto, kde predvedie rovnako dobrú prácu," uviedol Terzić.

Viac o téme: Jürgen Klopp
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu