Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Aj vo futbale ide o sekundy: Nemecký rozhodca zachránil Guilavoguimu život

(Zdroj: Sven Hoppe/dpa/TASR)

Francúzsky futbalista Josuha Guilavogui sa poďakoval za záchranu života rozhodcovi Patrickovi Ittrichovi. Nemecký arbiter pohotovo zareagoval na nepríjemný moment.

Ten sa odohral v sobotňajšom zápase Bundesligy medzi Bayernom Mníchov a 1. FSV Mainz (8:1). Tridsaťtriročný Francúz hlavou narazil na koleno vlastného spoluhráča. Ittrich mu po otrase a páde uvoľnil zapadnutý jazyk.
      Dramatický moment sa udial v 33. minúte stretnutia. Guilavogui sa po súboji s Thomasom Müllerom šmykol priamo do dráhy spoluhráčovi Anthonymu Cacimu a po údere hlavou do Caciho kolena spadol na trávnik a nereagoval. Ako prvý k nemu pribehol rozhodca Ittrich, ktorý ho dal do stabilizovanej polohy a uvoľnil mu dýchacie cesty. "Veľmi pekne ďakujem za rýchly zákrok a poskytnutú pomoc Patrickovi Ittrichovi, mojim spoluhráčom a lekárom v Mainzi," napísal defenzívny stredopoliar na sociálnej sieti X.


      K nepríjemnému incidentu sa vyjadril aj 45-ročný Ittrich, ktorý rozhoduje najvyššiu nemeckú súťaž iba od začiatku tejto sezóny. "Musíte jednoducho rýchlo konať," poznamenal.

      su ny

Viac o téme: FutbalGuilavoguiňIttrich
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu