Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Tisícový kapitán Crosby: Je dôležité nájsť cestu za víťazstvom!

(Zdroj: TASR/AP Photo/Darryl Webb)

V dôležitom zápase zámorskej NHL o play off vyhral Pittsburgh nad Detroitom 6:5, keď v predĺžení rozhodol obranca Erik Karlsson. Na gól mu prihral kapitán "tučniakov" Sidney Crosby.

Pre Crosbyho to bola 1000. asistencia v kariére. Crosby rovnako ako Bryan Rust mal v zápase bilanciu 1+2, Reilly Smith zaznamenal dve asistencie. Penguins sú na postupovom mieste, z posledných 10 duelov vyhrali 7. "Je dôležité nájsť cestu za víťazstvom, aj keď sa nedarí. Dnes nám to vyšlo," povedal Crosby. Hetrikom sa v drese Red Wings blysol Lucas Raymond a pridal aj asistenciu. "Chceli sme vyhrať, ale máme aspoň jeden bod," povedal Raymond po druhom hetriku v NHL.
      Philadelphia vyhrala na ľade New Yorku Rangers 4:1 a zastavila sériu ôsmich prehier. Travis Konecny strelil gól a pridal aj asistenciu, skóroval aj Cam York, Bobby Brink a Noah Cates. Dôležité víťazstvo, ktoré ešte drží Flyers v hre o postup do play off, vychytal Samuel Ersson (24 zákrokov). “Letcov” čakajú ešte dva domáce zápasy proti New Jersey a Washingtonu. Jediný gól Rangers strelil Artemij Panarin, ktorý zaznamenal svoj 47. zásah v sezóne, brankár Jonathan Quick kryl 23 striel.

Viac o téme: HokejNHLSidney Crosby
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu