Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Víťazstvá a prehry na ľade: Arizona s tuctom neúspechov, Černákov tím vyhral

(Zdroj: TASR/AP Photo/Paul Beaty)

Hokejisti Columbusu vyhrali v nočnom zápase NHL nad New Yorkom Rangers 4:2. Posledný tím Východnej konferencie ukončil víťaznú sériu jej lídra, ktorý predtým vyhral v desiatich dueloch za sebou.

Piate víťazstvo v rade dosiahli hráči Detroitu aj Nashvillu, ktorí vyhrali na klziskách súperov. Red Wings vyhrali na ľade Chicaga 3:2 po predĺžení. Víťazný gól strelil útočník Patrick Kane, ktorý prežil najúspešnejšie roky kariéry práve v drese Blackhawks. Zápasu predchádzal ceremoniál, počas ktorého domáci klub vyvesil dres bývalého obrancu Chrisa Cheliosa (číslo 7) pod strop arény. Kane sa stal piatym hráčom, ktorý v predĺžení rozhodol o víťazstve v prvom zápase proti svojmu bývalému klubu.
      Hráči Buffala dokázali prvýkrát v sezóne vyhrať v troch zápasoch za sebou. Na tesné víťazstvo v Montreale a Columbuse nadviazali domácim triumfom proti Caroline. Vyhrali 3:2 po samostatných nájazdoch, rozhodujúci premenil Casey Mittelstadt. Carolina prehrala dva zápasy za sebou prvýkrát od 24. decembra.
      Hráči Nashvillu dosiahli piate víťazstvo v rade, keď na ľade Anaheimu triumfovali 4:2. Zakončili tým päťzápasový trip po západnom pobreží, počas ktorého získali plný počet bodov.
      Útočník Mark Scheifele sa podieľal na všetkých štyroch góloch Winnipegu, ktorý zvíťazil nad Arizonou 4:3 po predĺžení. Druhýkrát v mesiaci mal v zápase bilanciu 1 gól a 3 asistencie. Rozhodujúci gól strelil útočník Kyle Connor, ktorý si tým zopakoval víťazný gól z predĺženia v predošlom zápase na ľade Chicaga. Jets vyhrali v treťom zápase za sebou a nad Coyotes triumfovali už v desiatom stretnutí za sebou. Arizona čaká už vyše mesiaca na víťazstvo, od 23. januára prehrali v 12 zápasoch za sebou.
      V tradičnom "derby" o Pensylvániu uspeli hráči Pittsburghu, ktorí na domácom ľade zdolali Philadelphiu 7:6. Tyson Foerster a Scott Laughton z Philadelphie a Bryan Rust z Pittsburghu nazbierali po tri kanadské body za 2 góly a asistenciu. Kapitán "tučniakov" Sidney Crosby pridal ku gólu tri asistencie. V ročníku 2023/24 nazbieral už 60 kanadských bodov (32+28) a na túto métu sa dostal šestnástýkrát v kariére. V zápase sa príliš nevyznamenali brankári - domáci Tristan Jarry mal úspešnosť zákrokov 71,40 percent, Cal Petersen z Philadelphie 78,10.
      Hráči Tampy Bay v zostave so slovenským obrancom Erikom Černákom vyhrali v zámorskej NHL na ľade New Jersey 4:1. Štyrmi bodmi (1+3) sa v drese hostí blysol Nikita Kučerov a ako prvý hráč v prebiehajúcej sezóne pokoril 100-bodovú hranicu. Na konte má 102 bodov za 38 gólov a 64 asistencií v 59 stretnutiach. Černák za Tampu a ani jeho krajan Šimon Nemec v drese New Jersey nebodovali.

Viac o téme: NHLHokejRangers
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu