Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Svetoznáma značka schytala od amerických atlétok obrovskú kritiku: Nové dresy im odhaľujú intímne partie!

Tara Davis-Woodhall
Tara Davis-Woodhall (Zdroj: SITA)

NEW YORK - V týchto dňoch sa už oči väčšiny olympionikov sústredia na vrchol tejto sezóny, ktorý sa koná v Paríži. Americké atlétky však musia namiesto prípravy riešiť nové dresy od odevnej značky Nike. Tie totiž podľa nich odhaľujú oveľa viac, než by mali.

Spoločnosť Nike predstavila pred blížiacou sa olympiádou nové dresy, ktoré budú americkí športovci v Paríži obliekať. V poriadnom šoku však zostali hlavne atlétky, ktoré z prvých záberov neboli vôbec nadšené.

Mnohé z nich, ako napríklad skokanka do diaľky Tara Davis-Woodhall, si totiž myslia, že nové dresy odhaľujú oveľa viac, než by mali. Kritiku si firma vyslúžila od veľkého množstva športovkýň, ku ktorým sa pridali aj fanúšikovia.

Poriadne nahnevaná bola aj bývalá bežkyňa Lauren Fleshman, ktorá si vo svojom vyjadrení na sociálnej sieti Instagram nebrala servítku pred ústa. „Prepáčte, ale ukážte mi športový tím v ženskej basketbalovej alebo futbalovej lige, ktorý by podporil takýto dres. Profesionálne športovkyne by mali mať možnosť súťažiť bez toho, že budú rozmýšľať, či práve neukázali celému svetu niečo, čo nechceli. Ak by tento dres naozaj zlepšoval výkonnosť, tak by ho mali aj muži," napísala Fleshman.

Samotná firma sa pre CNN vyjadrila, že tento model bude jedným z 50-tich, ktoré si budú môcť športovci počas olympiády vybrať. Okrem toho by mali mať možnosť prispôsobiť si dresy na mieru. „Ak si niekto naozaj myslí, že v jeden z najdôležitejších dní môjho života si vyberiem oblečenie, ktoré uspokojí mužov, ktorí rozhodujú o tom, v čom sa cítime pohodlne a sebavedomo na predvedenie nášho najlepšieho výkonu, tak je to veľmi urážlivé," napísala úradujúca olympijská víťazka v skoku o žrdi Katie Moon.

Viac o téme: Tara Davis-WoodhallLauren Fleshman
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu