Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nevídaný záver štvrťfinále EKL: Hráč videl druhú žltú kartu… Slovenský rozhodca ho aj napriek tomu nevylúčil!

Ivan Kružliak
Ivan Kružliak (Zdroj: TASR)

LILLE - Včerajší zápas štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy medzi LOSC Lille a Aston Villou priniesol okrem obrovskej drámy aj jeden poriadne kuriózny moment. Počas penaltového rozstrelu totiž slovenský rozhodca Ivan Kružliak (40) udelil hosťujúcemu brankárovi Emilianovi Martínezovi (31) druhú žltú kartu, avšak napriek tomu ho nevylúčil, čo vyvolalo v radoch fanúšikov množstvo otázok.

Včerajšia odveta medzi Lille a Aston Villou priniesla poriadnu drámu, ktorú rozhodli až penalty. Tie napokon zvládli lepšie hráči anglického mužstva, ktorí si v semifinále zmerajú sily s gréckym Olympiakosom.

Jedným z hrdinov Aston Villy bol argentínsky brankár Emiliano Martínez, ktorý zneškodnil dve penalty. Počas rozstrelu však nastala situácia, po ktorej si fanúšikovia mysleli, že v zápase skončil. Slovenský rozhodca Ivan Kružliak mu totiž za provokáciu domácich priaznivcov udelil druhú žltú kartu, následnú červenú však nie.

Mnohí si spočiatku mysleli, že na prvú žltú kartu Kružliak zabudol a jeho rozhodnutie brali ako obrovskú chybu. Jeho verdikt si však zaslúži pochvalu, keďže jedno z menej známych futbalových pravidiel hovorí, že napomenutia a žlté karty zo zápasu sa do penaltového rozstrelu neprenášajú. 

Viac o téme: Ivan KružliakEmiliano Martínez
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu