Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Rodičia i súrodenci sa preňho zadlžili: Wilson majstrom sveta v snookri

(Zdroj: TASR/Mike Egerton/PA via AP)

Anglický hráč snookru Kyren Wilson sa stal prvýkrát v kariére majstrom sveta. Vo finále svetového šampionátu v sheffieldskom divadle Crucible zdolal Walesana Jakea Jonesa 18:14.

Jones je prvý kvalifikant, ktorý postúpil do finálového duelu od roku 2016, keď sa doň dostal Číňan Ting Ťün-chuej. V boji o titul však od začiatku ťahal za kratší koniec povrazu. Prehral úvodných sedem frejmov a hoci sa neskôr dotiahol na 8:11 i 14:17, favorizovaný 12. hráč svetového rebríčka si už víťazstvo postrážil. Tridsaťdvaročný Wilson nahradil na tróne Belgičana Lucu Brecela, ktorý vypadol na tohtoročnom šampionáte už v prvom kole.
      Wilson uvoľnil svoje emócie ihneď ako premenil mečbalovú guľu a jej potopenie oslávil víťazným pokrikom, hoci podobná situácia nemusí v snookri znamenať koniec zápasu. "Chcem sa ospravedlniť Jakovi za ten výbuch, ale toto pre mňa veľa znamená. Moji rodičia sa veľmi zadlžili a obetovali celý svoj život, aby ma sem dostali. Brat a manželka tiež, zoznam je dlhý. Toto bola tímová práca," tešil sa po stretnutí nadšený Angličan a vzdal úctu aj svojmu finálovému súperovi. "Stretávali sme sa už v juniorských súťažiach. Toto je prvé finále Jakea vôbec, nielen na MS a zvládol ho úžasne. Som si istý, že sa doň ešte vráti."        

Viac o téme: Kyren WilsonSnooker
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu