Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Tréner Poľska Róbert Kaláber: Jeho otca (†72) zrazil Daniel Lipšic... To, čo sa dialo po nehode, nechápe dodnes!

Róbert Kaláber Zobraziť galériu (2)
Róbert Kaláber (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel, TASR)

OSTRAVA - Na majstrovstvách sveta sa na lavičke Poľska predstavil slovenský tréner Róbert Kaláber. Ten sa s našimi susedmi prebojoval do elitnej kategórie po dlhých 22 rokoch, avšak tento úspech si nemohol užiť spolu s jeho otcom. Ten bol totiž obeťou dopravnej nehody, pri ktorej zahynul pod kolesami auta, ktoré šoféroval Daniel Lipšic.

Našu trénerskú školu v pozícii hlavného trénera zastupuje na týchto majstrovstvách sveta len bratislavský rodák Róbert Kaláber. Ten doviedol Poliakov po dlhých 22 rokoch do elitnej kategórie, v ktorej sa však neudržali. Aj napriek tomu bola už len samotná účasť na šampionáte obrovským úspechom, na ktorú budú poľskí fanúšikovia spomínať určite len v dobrom. 

Tohto úspechu sa však nedožil jeho otec Emil, ktorý prišiel pred ôsmimi rokmi o život pod kolesami auta, ktoré šoféroval vtedajší poslanec Národnej rady Daniel Lipšic. Ten vtedy tvrdil, že si ho na zle osvetlenom chodníku nevšimol. Vyšetrovanie následne dokázalo, že vtedajší politik prekročil povolenú rýchlosť, avšak poľahčujúcou okolnosťou bolo, že Kaláberov otec bol v čase nehody pod vplyvom alkoholu. Súd mu napokon vymeral podmienečný trest vo výške troch rokov so skúšobnou lehotou päť rokov. 

Počas šampionátu sa v rozhovore pre Plus 7 Dní k celej tragédii vrátil samotný tréner. „Ako som už povedal predtým, môže sa to stať každému z nás. Všetci šoférujeme a chvíľa nepozornosti môže byť tragédia. To sa dá pochopiť, ale nedá sa pochopiť, čo sa potom dialo. Najmä ako ten pán fungoval, aké funkcie zastupoval, tak to mi trošku hlava neberie. Ale ja s tým už nič neurobím, je to pre mňa uzavretá kapitola," uviedl Kaláber. 

Róbert Kaláber
Zobraziť galériu (2)
Róbert Kaláber  (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Róbert Kaláber
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu