Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Zlata Adamovská oslavuje 65: Vzťah vykúpený utrpením, neverou a smrťou

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Český rozhlas Hradec Králové)

Manželstvu Zlaty Adamovskej, ktorá 9. marca oslavuje 65. narodeniny, a Petra Štěpánka (75) predchádzalo veľké trápenie. Iskra preskočila, keď sa sklamaná Zlata rozvádzala a Petr bol ženatý s režisérkou Vlastou Janečkovou (†77).

Ona bola nešťastná z krachu manželstva s neverným Radkom Johnom (69), on nedokázal zabrániť svojej o 14 rokov staršej manželke Vlaste Janečkovej v holdovaní alkoholu. Zlata Adamovská a Peter Štěpánek sa pritom stretli už v začiatkoch svojich hviezdnych kariér, zamilovaný pár stvárnili v roku 1981 pri nakrúcaní rozprávky O striebornom a zlatom vajíčku. „Predstavte si, že tú rozprávku si Peter nepamätá. Takúto kočku dostane potom nakoniec do náručia. Skončili sme spolu pri peci,“ smiala sa Adamovská v programe 7 pádov Honzy Dědka. 

Na vzťah ako vystrihnutý z romantického seriálu si museli ešte mnoho rokov počkať. Iskra medzi nimi preskočila až pri nakrúcaní seriálu Ordinácia v ružovej záhrade 2, kde hrali partnerský a neskôr manželský pár Valšíkových. Dlho však svoju náklonnosť tajili, Peter nechcel ublížiť svojej už vtedy ťažko chorej žene. „Obaja sme vtedy prežívali ťažké chvíle v súkromí a možno práve to nás spojilo. Preberali sme všetko možné,“ opisoval Štěpánek začiatok ich romance. Osud to nakoniec zariadil za nich...

Zlata Adamovská oslavuje 65:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Česká televize/Zuzana Páchová)

Ako uvádza český denník Blesk.cz, Adamovská sa v roku 2010 po rokoch manželstva rozviedla so známym publicistom Radkom Johnom, keď zistila, že jej takmer desať rokov tajil nemanželské dieťa a v podstate druhý život po boku inej ženy. Štěpánkova manželka Janečková zase mala dlhodobé problémy so závislosťou. Alkohol v kombinácii s práškami sa jej nakoniec stal osudným. "Koncom septembra doma spadla, poranila si hlavu a záchranka ju odviezla do nemocnice," prezradil blízky kamarát Petra Štěpánka. Herec ju aj tam chodil pravidelne navštevovať.

Zlata Adamovská
Zobraziť galériu (4)
Zlata Adamovská  (Zdroj: ČSFD)

Režisérka nakoniec strávila v psychiatrickej liečebni v Bohniciach päť mesiacov, domov sa však už nevrátila. Šuškalo sa, že jej nehoda bola nevydareným pokusom o samovraždu, pretože rozprávkový princ Petr bol jej životnou láskou a o jeho vzplanutí k nestarnúcej Adamovskej veľmi dobre vedela. A ťažko to znášala. Po dlhom trápení potom 27. februára 2012 zomrela a milencom už nič nebránilo v tom, aby dali na verejnosti priechod svojim vzájomným citom. Iba dva dni po skone Janečkovej, ešte pred pohrebom už Zlata strávila deň aj noc na Štěpánkovej záhrade chalupy na Kokořínsku. Známy herec, ktorý bol kedysi ženatý aj s Reginou Rázlovou (75), sa potom s Adamovskou oženil v roku 2013. Pre oboch to bola tretia svadba - Adamovská ešte predtým, hoci len na štyri roky, bola manželkou publicistu Vadima Petrova (65).

Zlata Adamovská
Zobraziť galériu (4)
Zlata Adamovská  (Zdroj: ČSFD)

Mimochodom, veľmi kuriózne boli zásnuby Adamovskej a Štěpánka - došlo k nim v posledný deň roku 2012, na safari v exotickej Keni. Herečku vtedy sužovali zdravotné ťažkosti, pre prudké zmeny teplôt mala horúčky štyridsiatky. „Chcela som vydržať do polnoci, keď už mám mať ten zážitok, že som v Keni na Silvestra. Peter popíjal a zrazu padol na zem na kolená. Hovorila som si, že trochu prebral a že ho v tej horúčke asi do izby neodnesiem,“ opisovala Adamovská. „V tom romanticky vytiahol škatuľku, v ktorej bol prsteň, a či si ho chcem vziať. V tej horúčke som povedala Áno.“ Odvtedy tvoria jeden z najstabilnejších párov českého šoubiznisu a aj po rokoch z nich láska len sála.

 

Viac o téme: ManželstvoZlata AdamovskáPetr Štěpánek
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu