Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Milovníci dobrodružstva, pozor! Desaťdielny seriál Šógun je už na Disney+

Hirojuki Sanada ako Toranaga Zobraziť galériu (2)
Hirojuki Sanada ako Toranaga (Zdroj: ND)

Všetkých desať častí seriálu podľa bestselleru Jamesa Clavella  je teraz na Disney+! Predplatitelia uvidia kompletnú minisériu Šógun z produkcie FX. Seriál populárny medzi kritikmi aj divákmi je k dispozícii už kompletne.

Seriál Šógun z produkcie FX vytvorili podľa bestselleru Jamesa Clavella televízni tvorcovia Justin Marks a Rachel Kondová. Desaťdielna miniséria sa odohráva v Japonsku v roku 1600 na úsvite občianskej vojny, ktorá zmenila celé storočie. Producent Hirojuki Sanada sa predstaví v úlohe vládcu Jošia Toranagu, ktorý bojuje o život, keďže sa proti nemu spojili jeho nepriatelia. Keď v neďalekej rybárskej dedine nájdu stroskotanú záhadnú európsku loď, jej anglický lodivod lord John Blackthorne (Cosmo Jarvis) prezradí tajomstvo, ktoré by mohlo Toranagovi pomôcť nakloniť misky váh moci a zničiť hrozivý vplyv Blackthornových vlastných nepriateľov, jezuitských kňazov a portugalských obchodníkov. Toranagove a Blackthornove osudy sú nerozlučne spojené s ich prekladateľkou Todou Mariko (Anna Sawaiová), záhadnou kresťanskou šľachtičnou a poslednou žijúcou zo zneucteného rodu. Zatiaľ čo Mariko uprostred tohto napätého politického prostredia slúži svojmu pánovi, musí zároveň zosúladiť svoje nové spoločenstvo s Blackthornom, svoju oddanosť viere, ktorá ju zachránila a povinnosť voči zosnulému otcovi.

Milovníci dobrodružstva, pozor! Desaťdielny
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ND)

V tejto desaťdielnej minisérii sa predstaví uznávané japonské herecké obsadenie, ktoré nemá v americkej produkcii obdobu. Tadanobu Asano predstavuje Kašigiho Jabušigeho, známeho podrazáka a Toranagovho blízkeho spojenca, Hiroto Kanai vystupuje ako Kašigi Omi, mladý vodca rybárskej dediny, kde bola nájdená Blackthornova loď, Takehiro Hira ako Išido Kazunari, vplyvný byrokrat a Toranagov úhlavný nepriateľ, Tokuma Nišioka ako Toda Hiromacu, Toranagov dôveryhodný generál a najbližší priateľ, Juki Kura ako Joši Nagakado, Toranagov príliš ambiciózny syn, ktorý sa chce presadiť, Juka Kouri ako Kiku, kurtizána preslávená po celom Japonsku svojím umením a Fumi Nikaido ako Očiba no Kata, matka uctievaného dediča, ktorá sa nezastaví pred ničím, aby ochránila svojho syna pred Toranagovou hrozbou. Výkonným producentom seriálu Šógun bol Justin Marks spolu s Michaelou Clavellovou, Edwardom L. McDonnellom, Michaelom De Lucym a Rachel Kondovou. Za produkciou stojí spoločnosť FX Productions. 

Viac o téme: SeriálDisney+Šógun
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu