Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Hysterickejšiu herečku ste ešte nevideli: Nakrúcanie za trest!?

Gabika Marcinková
Gabika Marcinková (Zdroj: Archív G.M./Facebook)

BRATISLAVA - Život agentov je podobne náročný ako život hercov. Zvládať ich maniere či požiadavky nie je vždy med lízať. A keď si ešte na pľaci dvaja herci "nesadnú", je to hotové peklo!

Agentúra v seriáli Vytoč môjho agenta rieši problematický vzťah dvoch známych hercov, ktorí hrajú milencov vo veľkolepom historickom filme. Gabika Marcinková sa ako vznešená aristokratka zamiluje do svojho sluhu Jiřího Langmajera. Ten je ako herec známy svojimi dobrodružstvami a vášňou, s ktorou hrá milostné scény. Lenže tu žiadna vášeň nefunguje. Agenti musia udržať hercov v projekte a zároveň pomôcť réžii, aby milostné scény pôsobili vierohodne. Iskra medzi hercami nakoniec preskočí nielen pred kamerou, čo celú situáciu ešte viac skomplikuje. Gabika Marcinková je totiž riadna rafika a keď zdvihne hlas a hysteričký kričí, kto by sa jej nezľakol? Či sa takto zurvalo prejavuje aj v súkromí, ťažko povedať, každopádne stojí za to pozrieť si nielen video, ale aj ďalšiu časť seriálu Vytoč môjho agenta v stredu večer na JOJ-ke. 

Hysterickejšiu herečku ste ešte nevideli: Nakrúcanie za trest!? (Zdroj: TV JOJ)

Gabriela Marcinková:
Aká je vaša úloha v seriáli Vytoč môjho agenta?
"Hrám herečku, ktorá má osobné problémy s iným hercom. Ich pracovné metódy sa nezhodujú a pre ich zlý vzťah veľmi trpí film, ktorý spoločne točia. Zaujímavé je, že moja postava sa volá Gabriela Marcinková😊"

To nemôže byť náhoda... Do akej miery ste to skutočne vy?
"Príbeh nášho dielu je síce inšpirovaný skutočnými udalosťami, ale pomerne sa líši od reality. Určite máme veľa spoločného, napríklad to, akým spôsobom sa pripravujeme na natáčanie, ale ja určite neopovrhujem iným prístupom k herectvu a ani si neviem predstaviť, čo by sa muselo stať, aby som pred štábom kričala na svojho hereckého kolegu tak, ako to robím v tomto seriáli."

Keď vám ponúkli rolu v seriáli Vytoč môjho agenta, hrať samú seba v konflikte s Jiřím Langmajerom, čo ste na to povedala?
"Keď mi volali, povedali, že sa bude natáčať seriál, ktorý je veľmi vtipný. Poslali mi scenár, ja som si ho prečítala a naozaj mi to prišlo vtipné. Sama som sa pri jeho čítaní dobre zabavila a bola som rada, že si v ňom budem môcť túto epizódnu rolu zahrať."

Ak sa pri práci stretnú dvaja herci a nie sú si sympatickí alebo majú osobné spory, to sa skutočne môže stať. Hrať v takej situácii musí byť nepríjemné. Čo sa s tým v takom prípade dá robiť?
"Dá sa hrať aj bez toho kolegu, nemusí vám byť sympatický, ale musíte do toho ísť s predstavou, že ten kolega hrá postavu, ktorá vám je sympatická. A naopak to môže byť veľmi inšpiratívne v situácii kedy máte antipatie aj v príbehu."

Galéria: Gabriela Marcinková a Jiří Langmajer v seriáli Vytoč môjho agenta

Jiří Langmajer:
V akom pomere ste to skutočne vy a v akom seriálová postava, ktorá sa volá Jiří Langmajer?
"To by som bol úplne najradšej, keby mi potom povedali ľudia, ktorí to uvidia. Samotného by ma zaujímalo, ako veľmi budú vnímať to, že je to hraná scénka, a ako veľmi zarezonuje, že som to vlastne ja."

Ale spoznali ste sa v scenári, že?
"Samozrejme. Myslím si, že scenáristi zámerne písali to, čo o mne vedia. Niečo som si tam aj sám vymyslel. Napríklad repliku, v ktorej sa sám seba pýtam, prečo som sa radšej nestal záhradníkom, pretože by som sa radšej staral o trávu než sa dohadoval s herečkami."

Váš diel v tomto seriáli je príbehom o hercovi a herečke, ktorí majú hrať lásku, ale v skutočnosti sa moc nemusia. Dá sa predpokladať, že za vašu bohatú kariéru a množstvo odohraných milostných scén, sa to mohlo stať i vám. Čo sa v takýchto situáciách dá robiť?
"Mne sa to stalo v živote veľa krát. Ale viac v divadle ako vo filme. A je to veľmi nepríjemné, keď si herci nesedia. Myslím si, že ľudia sa budú radi pozerať na to, ako sa herci hádajú, ale v skutočnosti je to neznesiteľné. Nie len pre nich dvoch, ale aj pre všetkých okolo."

A čo s tým?
"Nič. Buď tam je režisér, ktorý si s tým nejako poradí. Alebo si to musia vyriešiť sami alebo to, špeciálne v divadle, je dlhotrvajúce trápenie počas desiatok repríz, počas ktorých trvá napätie. Ale niekedy môže to napätie skončiť rovnako ako v tejto epizóde - happyendom."

Tak máte aspoň spomienku na natáčanie v dobových kostýmoch a parochniach. A je treba povedať, že dnes pekne pálilo slnko.
"Ja to k smrti nenávidím. Je v tom hrozne horúco, nedá sa v tom hýbať, ale strašne dobre to vyzerá. Napríklad Gabike Marcinkovej to dnes veľmi svedčalo. Herečky sú na parochne zvyknuté viac, najmä tie divadelné, čo Gabika je. A má to niečo do seba, ale pre mňa je to neznesiteľná vec."

 

 

Viac o téme: TV JOJSeriálGabriela MarcinkováVytoč môjho agenta
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu