Streda26. jún 2024, meniny má Adriána, zajtra Ladislav, Ladislava

Prekvapenie TV Markíza: Legendárny muž sa vracia na slovenské obrazovky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TV Markíza)

Úspešný americký seriál Frasier bude opäť na slovenských obrazovkách. Cenami Emmy ovenčený sitkom Frasier sa už od štvrtka 20. júna vráti na obrazovky televízie Doma po prvýkrát v HD kvalite.

Televízia Doma oslávi toto leto 15. narodeniny a pre svojich divákov a diváčky si pripravila hneď niekoľko prekvapení. Jedným z nich je návrat legendárneho sitkomu Frasier o najznámejšom rozhlasovom psychológovi Frasierovi Craneovi, ktorému v slovenskom znení bravúrne prepožičal svoj hlas herec Pavol Topoľský. Tešiť sa na neho môžete už od štvrtka 20. júna vždy od pondelka do piatka o 20:55 hod. na obrazovkách televízie Doma - každý večer až v dvoch častiach za sebou a po prvýkrát na Slovensku v remastrovanej HD verzii. A to nie je jediná skvelá správa, po odvysielaní pôvodných starších epizód si diváci a diváčky budú môcť vychutnať aj úplne nové epizódy Frasiera, ktoré po takmer 20 rokoch od poslednej klapky vznikli v USA len minulý rok. Doktor Frasier Crane (Kelsey Grammer) sa do Seattlu prisťahoval po svojom rozvode. Je veľmi úspešným moderátorom rozhlasovej relácie na stanici KACL, v ktorej sa poslucháčom prihovára ikonickým „Počúvam vás“. Žije so svojím ockom Martinom (John Mahoney), bývalým policajtom, jeho fyzioterapeutkou Daphne (Jane Leeves) a rozkošným psíkom Eddiem. Dôležitou postavou je tiež Roz (Peri Gilpin), producentka Frasierovej šou v rádiu a neskôr aj jeho veľmi dobrá priateľka.

Kelsey Grammer
Zobraziť galériu (2)
Kelsey Grammer  (Zdroj: SITA/Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP)

Doktor Crane je po všetkých stránkach dokonalým príkladom spoločensky váženého muža, patrí medzi členov niekoľkých významných spolkov. Je natoľko dokonalý, až je vlastne úplne obyčajný. Presne tak. Frasier je prototypom moderného snoba so všetkými starostlivo zakrývanými chybami, rovnako ako jeho brat Niles (David Hyde Pierce), tiež psychiater. Súperenie obidvoch privádza každý raz do nečakaných a pre ich „spoločenské postavenie“ komplikovaných situácií. Kritici často vyzdvihovali kvality seriálu, čo sa napokon podpísalo aj na množstve ocenení, ktoré získal. Celkovo sa až 37-krát tešil z prestížnej ceny Emmy. Do roku 2016 si dokonca držal prvenstvo s najvyšším počtom cenných sošiek na svojom konte.

 

Viac o téme: Kelsey GrammerPavol TopoľskýMARKÍZAFRASIER
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu