Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Marvel po Avengers: Endgame ani zďaleka nekončí: Toto všetko plánuje na rok 2020

Scarlett Johansson ako Black Widow Zobraziť galériu (4)
Scarlett Johansson ako Black Widow (Zdroj: YouTube/Marvel Entertainment)

Od vyvrcholenia desaťročnej cesty Marvel Cinematic Universe v podobe Avengers: Endgame ubehlo už dlhých osem mesiacov. Celú 4 fázu (a takzvanú Infinity Ságu) uzavrelo pokračovanie s podtitulom Ďaleko od domova. Marvel však rozhodne nekončí a v Disney sa vôbec netaja tým, že majú plány na desaťročie dopredu. Rok 2020 síce na poli komiksových filmov mierne spomalí, no rozhodne nejde o krok späť. Veľké príbehy treba predsa najprv budovať na tých menších.

Black Widow (30. apríl)

Black Widow a.k.a. Natasha Romanoff je postavou, ktorá nám v MCU skutočne prirástla k srdcu. Nehovoriac o tom, že ju stvárňovala viac než sympatická Scarlett Johansson. Bohužiaľ, jej postava je už po smrti. To však tvorcom vôbec nevadilo. V jej sólovke sa pozrieme na obdobie medzi snímkami Civil War a Infinity War. Uvidíme, ako Natasha čelí svojej minulosti a stretáva sa so svojou rodinou či nepriateľmi, ktorých kosí na desiatky.

A všetko nasvedčuje tomu, že sa konečne dozvieme, čo robili s Hawkeyom v Budapešti. Vo filme okrem Scarlett uvidíme aj hercov, ako Florence Pugh, David Harbour, Rachel Weisz, O-T Fagbenle či Ray Winstone. Režíruje Cate Shortlan, pričom o scenár sa postarali Jac Schaeffer a Ned Benson.

The Falcon and the Winter Soldier (Disney+)

Streamovacia služba Disney+ je pre filmové štúdio veľkým úspechom. Okrem populárneho seriálu zo sveta Star Wars s názvom Mandalorian či starých známych klasík sa sem vedenie rozhodlo presunúť aj časť MCU. Sám výkonný riaditeľ Marvelu Kevin Feige povedal, že kto chce mať úplný prehľad o tomto univerze, musí sledovať aj seriály. Bohužiaľ, Disney+ v našej krajine (a ani okolí) nie je podporované, takže sa poriadne načakáme.

Táňa Pauhofová to ukázala všetkým: Takto majú vyzerať pravé Vianoce

Ešte tento rok sa ale diváci vo "vyvolených krajinách" dočkajú seriálu sFalconom a Buckym. Prvý menovaný sa stal Captainom America, Bucky je stále Winter Soldier. Vidieť by sme mali až 6 častí, kde si táto dvojka bude rozumieť podobne ako v Civil War, možno aj lepšie. Zároveň si Marvel bude môcť na malom plátne overiť, ako si ľudia obľúbia Captaina Americu tmavej pleti (áno, aj takéto veci treba ešte v roku 2020 riešiť).

Marvel po Avengers: Endgame
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Marvel Studios)

The Eternals (5. november)

Druhý film štvrtej fázy bude skoro niečo ako tímovka.Ide o tajomných obrancov Zeme, ktorí boli vytvorení mimoriadne silnou mimozemskou rasou menom Celestials. Samotní Eternals sa v komiksovej predlohe od Jacka Kirbyho museli v krvavom boji stretnúť s nepriateľskou rasou Deviants.

Objavia sa v ňom nové postavy, ktoré stvárnia herecké stálice ako Angelina Jolie ako Thena, Salma Hayek (Ajak, vodkyňa Eternals) či Richard Madden (ako Ikaris). Hlavnou postavou by podľa všetkého mala byť žena, takže po Captain Marvel sa dočkáme ďalšieho filmu, kde bude nežné pohlavie ťahať za dlhší koniec. Viac sa však o filme zatiaľ nevie.

Marvel po Avengers: Endgame
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Marvel Studios)

WandaVision (Disney+)

A máme tu ďalšiu ranu pre Slovákov. Posledný tohtoročný projekt od štúdia Marvel si opäť nebudeme môcť pozrieť legálnou cestou. Už podľa názvu je jasné, že v tomto seriáli uvidímeWandu, alias Scarlet Witch, a Visiona.Elizabeth Olsen a Paul Bettany sa vrátia vo svojich úlohách. Vision je taktiež po smrti, takže uvidíme, ako sa ho podarí v seriáli oživiť.

Seriál plný sexi opálených tiel: FOTO Hviezdy Pobrežnej hliadky po 30 rokoch... Vek im pristane!

Novou hereckou posilou seriálu sa len prednedávnomstala sympatická Teyonah Parris (Mad Men), ktorá si zahrá dospelúMonicuRambeau. Tú sme už mohli v MCU vidieť, konkrétne však ako 11-ročné dievčatkov sólovke Captain Marvel, kde si ju strihla Akira Akbar.

Marvel po Avengers: Endgame
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Marvel Studios)

Viac o téme: Black WidowThe EternalsThe Falcon and the Winter SoldierWandaVisionDisney+
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu