Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

RTVS vysiela nový projekt Fotka je mŕtva: Ako prvý sa v sérii predstavil známy slovenský fotograf

(Zdroj: Facebook/Sonka Maletz)

Programovú novinku pod názvom Fotka je mŕtva pripravil pre svojich divákov RTVS. Prostredníctvom rozhovorov so súčasnými slovenským fotografmi v nej približuje domácu fotografickú scénu, rozmanitosť fotografickej tvorby, tvorivé koncepty a spôsoby uvažovania umelcov, pre ktorých je fotografia hlavným nástrojom sebavyjadrenia.

Projekt vznikol ako autorský projekt filmárky a fotografky Sone Maletz s ambíciou priblížiť fotografiu aj bežnému človeku. "V prvej sérii piatich rozhovorov so súčasnými slovenskými fotografmi hľadá odpoveď na otázku, či je fotografia v súčasných pomeroch mŕtva," dodal Čačko.

Maletz patrí k mladej generácii slovenských filmárov a fotografov. Je autorkou dokumentov, ako Varga či Ikony o Jánovi Miloslavovi Bahnovi, a ako dokumentárna fotografka vystavovala na Slovensku, v Českej republike a Poľsku. Jej sériu o prímestských častiach Bratislavy ocenili na Slovak Press Photo.

V prvej sérii projektu Fotka je mŕtva sa tvorcovia rozprávali s Tomášom Benedikovičom. Ďalej budú rozoberať rôzne zaujímavosti s Jozefom Ondzikom, Janou Ilkovou, Kvet Nguyen a Borisom Némethom. Jednotlivé rozhovory prinesie divákom Dvojka vždy v stredu neskôr večer.

Viac o téme: RTVSFotka je mŕtvaProjektSoňa Maletz
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu