Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Hollywood pomáha, Zelenskyj ďakuje: Špeciálny telefonát hereckému páru! Ste inšpiráciou pre svet

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Twitter/Volodymyr Zelenskyj)

Ukrajine sa snaží pomôcť množstvo ľudí a herci nie sú výnimkou. Ashtonovi Kutcherovi a Mile Kunis sa podarilo vyzbierať viac ako 34 miliónov a ešte neskončili. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa im rozhodol zavolať a osobne sa poďakovať. Nie sú to však jediní herci, ktorí sa rozhodli pomôcť.

Hviezdny pár, ktorý v nás úprimne verí, verí v naše víťazstvo a našu budúcnosť. To sú slová ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ktoré adresoval Mile Kunis a Ashtonovi Kutcherovi v telefonáte. Pár vyzbieral už viac ako 34 miliónov dolárov.

Zelenskyj im poďakoval

Zelenskyj zverejnil post ešte v nedeľu na Twitteri. Hercov pochválil za úspech a obrovský dar pre Ukrajinu. K postu pripojil aj fotografiu ich spoločného telefonátu. "Na náš smútok zareagovali medzi prvými. Vyzbierali už 35 miliónov dolárov a posielajú ich @flexport & @Airbnb, aby pomohli," komentoval Zelenskyj. "Ďakujem za ich podporu. Ich odhodlanie ma uchvátilo. Sú pre svet inšpiráciou," dodal. 

Vyzbieralo sa viac ako 34 miliónov dolárov

Americkému hereckému páru sa podarilo vyzbierať viac ako 30 miliónov dolárov na humanitárnu pomoc pre Ukrajincov zasiahnutých vojnou. Ich zbierka na webe GoFundMe prekonala pôvodný cieľ už vo štvrtok, dva týždne po spustení. Manželská dvojica vo videu poďakovala viac ako 65-tisícom darcov, sama prisľúbila až tri milióny dolárov okrem iného na ubytovanie pre utečencov.

"Ani zďaleka nie je riešenie problému, naša kolektívna snaha poskytne mäkšie pristátie množstvu ľudí, ktorí idú v ústrety neistej budúcnosti," uviedla Kunis, ktorá sa narodila na Ukrajine, ešte keď bola súčasťou Sovietskeho zväzu, a od roku 1991 žije v USA. Kutcher vo štvrtkovom príspevku dodal, že "naša práca nie je hotová" a že hviezdny pár navýšil cieľ svojej zbierky na 40 miliónov dolárov.

Hollywood pomáha, Zelenskyj ďakuje:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/Volodymyr Zelenskyj)

O necelý deň neskôr už objem vybraných peňazí dosahoval skoro 34,5 milióna. Pri spustení iniciatívy 3. marca pár sľúbil, že bude mať "okamžitý vplyv" vo forme utečeneckej a humanitárnej pomoci. Kutcher a Kunis pritom zdôraznili potrebu zabezpečiť ubytovanie pre ľudí utekajúcich pred násilím a uviedli, že svoje peniaze pošlú logistickej spoločnosti Flexport a platforme Airbnb, ktorá sprostredkováva ubytovanie. Vo štvrtok dodali, že budú s každým darovaným dolárom zaobchádzať, ako by bol ich a že chcú "maximalizovať pozitívne výsledky".

Hollywood pomáha

Kutcher a Kunis nie sú zďaleka jedinými hollywoodskými hviezdami, ktoré prinášajú peniaze na humanitárnu pomoc alebo sa inak v súvislosti s vojnou angažujú. Leonardo DiCaprio vo štvrtok vo vzácnom príspevku na instagrame upozorňoval na utrpenie Ukrajincov a zdroj blízky hercovi predtým pre televíziu CNN uviedol, že DiCaprio poslal dary viacerým organizáciám, ktoré pomáhajú utečencom.

Arnold Schwarzenegger vo videu, vyzval Rusov, aby odmietli nezmyselnú vojnu a propagandu Kremľa. Britský herec Benedict Cumberbatch zase pred pár dňami povedal, že by rád poskytol ubytovanie ukrajinským utečencom a že "všetci musia robiť, čo je v ich silách".

Viac o téme: Leonardo DiCaprioAshton KutcherMila KunisVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu