Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Známemu páru sa podarilo vyzbierať vyše 30 miliónov dolárov: Peniaze pôjdu na pomoc Ukrajine

(Zdroj: TASR/AP/Tibor Illyes/MTI)

Americkému hereckému páru Ashtonovi Kutcherovi a Mila Kunisovej sa podarilo vybrať cez internet viac ako 30 miliónov dolárov na humanitárnu pomoc pre Ukrajincov zasiahnutých vojnou Ruska proti ich krajine. Ich zbierka na webe GoFundMe prekonala pôvodný cieľ vo štvrtok, dva týždne po spustení. Manželská dvojica vo videu poďakovala viac ako 65.000 darcov, sama prisľúbila až tri milióny dolárov okrem iného na ubytovanie pre utečencov.

"Napriek tomu, že to zďaleka nie je riešenie problému, naša kolektívna snaha poskytne mäkšie pristátie množstvu ľudí, ktorí idú v ústrety neistej budúcnosti," uviedla Kunisová, ktorá sa narodila na Ukrajine, ešte keď bola súčasťou Sovietskeho zväzu, a od roku 1991 žije v USA. Kutcher vo štvrtkovom príspevku dodal, že "naša práca nie je hotová" a že hviezdny pár navýšil cieľ svojej zbierky na 40 miliónov dolárov.

O necelý deň neskôr už objem vybraných peňazí dosahoval skoro 34,5 milióna. Pri spustení iniciatívy 3. marca pár sľúbil, že bude mať "okamžitý vplyv" vo forme utečeneckej a humanitárnej pomoci. Kutcher a Kunisová pritom zdôraznili potrebu zabezpečiť ubytovanie pre ľudí utekajúcich pred násilím a uviedli, že svoje peniaze pošlú logistickej spoločnosti Flexport a platforme Airbnb, ktorá sprostredkováva ubytovanie. Vo štvrtok dodali, že budú s každým darovaným dolárom zaobchádzať, ako by bol ich, a že chcú "maximalizovať pozitívne výsledky".

Viac o téme: Ashton KutcherMila Kunisová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu