Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Perfektné TV TIPY, ktorým neodoláte: Televízie sa poriadne vybláznili, ťažké si bude vybrať

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Photo © Corazón Films, Photo © 2001 Warner Bros., Photo © Forum Film SK, Photo © Česká televize, )

Začal sa nám nový týždeň a my vám opäť prinášame vaše obľúbené TV TIPY. Na svoje si prídu milovníci českých i slovenských snímok, amerických filmov či hviezdnych hercov. Tešiť sa tak môžete na kultovú Zelenú míľu s Tomom Hanksom, na československú komédiu Dedičstvo alebo Kurvahošigutntag s Bolkom Polívkom, či na historickú slovenskú drámu o Alexandrovi Dubčekovi.

PONDELOK 20:25 JOJ Plus - Janko a Marienka: Lovci čarodejníc

Ak ste ako malí túto klasickú rozprávku nepočuli, tvorcovia vám ju v priebehu úvodných titulkov pre istotu vyrozprávajú. Potom sa však už ide rovno na vec. Ocitáme sa v typickom stredovekom mestečku, ktoré sužujú zvyčajné dobové problémy, vrátane únosov miestnych detí, ktoré vraj majú na svedomí čarodejnice bývajúce v okolitých hlbokých lesoch. Tunajší ochranca zákona síce tvrdí, že na to stačí sám, ale očividne klame až sa práši. Starosta preto pozve na záchrannú misiu dve celebrity, legendárnych lovcov čarodejníc Janíčka a Marienku.

Súrodenci sa pustia po stopách únoscov s vervou sebe vlastnou a ich práca čoskoro začne prinášať výsledky. Bohužiaľ iné, než aké by si priali. Zistia totiž, že proti nim stoja sily mnohokrát mocnejšie než všetko, čomu museli dosiaľ čeliť. Napriek Janíčkovej cukrovke (ako malý sa raz prejedol perníkov, chudáčik!) a Marienkinmu kostlivcovi v skrini, o ktorom sa nepatrí hovoriť, sa pustia do boja proti mocnej presile, ale či sa aj tentoraz dočkajú šťastného konca, je vo hviezdach.

UTOROK 20:15 Dajto - Križovatka smrti

Vo chvíli, keď unesú malú dcérku čínského konzula, rozhoduje se jeho osobný strážca a priateľ inšpektor Lee, že ju oslobodí. Do prípadu je však zainteresovaný aj losangelský detektív James Carter, pretože FBI si myslí, že Lee je iba zelenáč, ktorý by mohol celé vyšetrovanie svojou neschopnosťou brzdiť. Carter nie je spočiatku pridelením nového partnera nadšený, ale čoskoro si uvedomí, že pokiaľ sa budú snažiť jeden druhého zhadzovať, ich pátranie sa nepohne ani o centimeter. Spoja preto svoje sily a veci sa dajú veľmi rýchlo do pohybu.

Detektívi rozbiehajú pátranie pretkané spústou neuveriteľných naháňačiek, akčných scén a prvkov ázijských bojových umení. A keďže postupujú tak trochu neobvyklými metódami, napredujú oveľa rýchlejšie než FBI. Zistia, že v Čínskej štvrti sa objavil nový zločinec z Hongkongu a že niekto skupuje zbrane a výbušniny. Stopa ich privedie do reštaurácie Foo Chow, kde sa stretnú s bandou zabijakov. Bitka sa skončí zničením podniku a FBI má konečne zámienku, aby sa mohli zbaviť dvoch nepohodlných policajtov. Oni sa však rozhodnú pokračovať v pátraní...

STREDA 20:35 JOJ - Ktorý je ten pravý?

Alice má štyridsať, dve malé deti, rozišla sa s manželom a vracia sa späť do mesta, kde sa narodila a vyrástla. Doma si chce utriediť myšlienky a začať odznova. Veď, ako sa hovorí, život začína až po štyridsiatke! Nemôže existovať lepší štart ako narodeninová party s kamarátkami! "Na svoje narodeniny to vždy preženiem, odtrhnem sa z reťaze... a potom späť do normálu," teší sa Alice.

S návratom do bežného života to ale nebude také jednoduché, pretože jej život naberie nečakaný smer. Na oslave stretáva troch mladých mužov, s jedným z nich strávi noc a následne všetkým ponúkne, že u nej môžu chvíľu zostať a bývať v spoločnej domácnosti. Zrazu má v dome rušno, väčšiu rodinu a tiež nebezpečne sa rozvíjajúci romantický vzťah, snáď dokonca lásku. A potom sa vo dverách objaví bývalý manžel s kufrom v ruke.

ŠTVRTOK 20:00 ČT2 - Dubček - Krátka jar, dlhá zima

Trvalo to krátko. Eufória z pocitu slobody, viera, že sa napravia chyby minulosti, presvedčenie, že sa Československo zmení na demokratickú krajinu a ľudia budú slobodní. Na čele mnohých významných spoločenských zmien stál koncom 60-tych rokov 20. storočia Alexander Dubček. Charizmatický štátnik s dobráckym úsmevom, ktorý vzbudzoval v ľuďoch nádej, že začnú konečne slobodne dýchať.

Lenže to, čo Dubček mienil, Brežnev rýchlo zmenil. 21. augusta 1968 vtrhli do Československa vojská piatich armád Varšavskej zmluvy a demokratizačný proces v našej krajine definitívne pochovali. Takto sa začína historicky prvý hraný film o veľkom mužovi československých i slovenských dejín Alexandrovi Dubčekovi. Rozprávačom tohto príbehu je sám Dubček a jeho subjektívne spomínania historických udalostí roku 1968.

PIATOK 20:30 Markíza - Dědictví aneb Kurvahošigutntág

Bohuš Stejskal je rázovitý dedinský chlapík, ktorý žije v malej moravskej dedinke v schátralom dome, ktorý je na spadnutie. Pracuje ako drevorubač, ale väčšinu času trávi so svojimi kumpánmi popíjaním slivovice a záhaľčivým povaľovaním sa v tráve. Jedného dňa však dôjde k udalosti, ktorá od základov zmení jeho doterajší pokojný a vcelku spokojný život. Do dediny prichádza elegantný Ulrich, aby mu oznámil, že mu vďaka reštitúcii pripadne obrovský majetok po otcovi. Bohuš sa tak stáva milionárom.

Spočiatku sa nesmierne teší šťastiu, ktoré ho postretlo, začína rozhadzovať peniaze na všetky strany, pozýva svojich kamarátov na pohárik, navštevuje pochybné podniky, kde si nájde aj priateľku. Náhly prerod sa však nezaobíde bez komplikácií a Bohuš sa so svojim novým postavením nie vždy dokáže správne stotožniť. Beh udalostí má čím ďalej rýchlejší spád a zdá sa, že prebieha úplne nezávisle na Bohušovej vôli...

20:35 JOJ - Rýchlo a zbesilo 5

Nohou šliapu na pedál plynu na doraz, jednou rukou šoférujú a v tej druhej držia zbraň alebo aspoň ukazujú vztýčený prostredník. Sú jednoducho rýchli a zbesilí. Už po piaty raz. Pod vedením režiséra Justina Lina, ktorý sa ostrieľal v predchádzajúcich dvoch dieloch slávnej akčnej série, sa stretávajú všetci starí známi - Paul Walker, Vin Diesel a Jordana Brewster - ktorých tento raz dopĺňa aj akčná hviezda prvej veľkosti Dwayne Johnson.

Naša polícia môže zostať pokojná, celé to pouličné besnenie sa bude odohrávať v rozpálených uliciach brazílskeho Ria. Až sem utiekli pred spravodlivosťou notorický zločinec s dobrým srdcom Dom Toretto a Brian O'Conner, bývalý policajt, ktorý mu naposledy pomohol utiecť z väzenia. Nie však náhodou. Do mesta pod obrovskou sochou Ježiša ich priviedol plán, na konci ktorého na nich čaká vstupenka k slobode.

Problém je v tom, že ten plán, v nominálnej hodnote 100 miliónov dolárov, ktoré na nich čakajú v trezore policajnej stanice, je úplne šialený. Brian a Dom povolajú do Ria bývalých parťákov, aby zvýšili svoje šance na úspech, lenže proti nim nestojí len skorumpovaný narkobarón a jeho prisluhovači, ale aj drsný federálny agent Luke Hobbs. Hobbs je typ človeka, ktorý berie svoju prácu smrteľne vážne, a keď dostane nejakú úlohu, tak ju vždy splní. A to je pre oboch hrdinov smrtiaca kombinácia. Ešteže majú autá a schopnosť dostať z nich zakaždým to najlepšie.

SOBOTA 20:30 Markíza - Zelená míľa

Okolo roku 1935 v Louisiane, mladý Paul pracuje ako dozorca vo väzení pre ťažkých zločincov, ktorí sú odtiaľ posielaní na smrť. Paul nie je len "zamestnancom", ale bystrým pozorovateľom, ktorý citlivo vníma rázovité postavy ťažkých zločincov aj ich osudy. Stretáva sa napríklad s obrom Johnom, ktorý má ruky ako lopaty a je obvinený z vraždy dvoch detí. Nemôže uveriť, že človek, ktorý sa bojí spať potme by bol schopný tak hrozného činu. Je tu tiež hlboko veriaci Arlen, a bláznivý psychopat zvaný Divoký Bill, ale je tu tiež tá hrôzostrašná chodba, natretá na zeleno, ktoré všetci hovoria "Zelená míľa", je to cesta, na konci ktorej čaká smrť, ak sa nestane zázrak.

NEDEĽA 20:35 JOJ - Flasky: Zrážka s láskou

Diplomatka Charlotte Fieldová sa pripravuje kandidovať na prezidentský úrad a ako autora svojich budúcich prejavov si najme podivného novinára Freda Flarského, ktorý bol do nej v detskom veku platonicky zamilovaný. Do Charlottinho oslnivého sveta spoločenskej smotánky vtrhne Fred ako uragán a o škandály razom nie je núdza. A keď spočiatku nenápadné iskrenie medzi Fredom a Charlotte prerastie do vášnivého ľúbostného vzťahu, je jasné, že tak podivný párik svet ešte nevidel. A to zatiaľ nikto netuší, čo nastane, až to poriadne rozbehnutí milenci rozbalia naplno.

Viac o téme: TV tipy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu