Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Drsná reakcia muža, ktorého stvárnil Will Smith: Nevieme, čo sa stalo, ale... TOTO netolerujeme!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP/Suzanne Plunkett, SITA/AP/Chris Pizzello)

Facka, ktorú Will Smith uštedril moderátorovi Oscarov Chrisovi Rockovi, sa určite stane pamätným momentom. Herec sa síce ospravedlnil, no jeho emotívny čin vyvolal vlnu reakcií naprieč Hollywoodom. K incidentu sa vyjadril aj Richard Williams, otec slávnych tenistiek, za ktorého stvárnenie získal Will Smith Oscara.

Richard Williams tlmočil svoje stanovisko prostredníctvom svojho syna. Za zmienku stojí aj reakcia sestier z oscarového večera, obe so súcitom v očiach sledovali Smithov prejav a na vtipnej poznámke o ich otcovi sa Serena pousmiala. 


VIDEO Škandál na Oscaroch: Will Smith dal moderátorovi tvrdú facku v priamom prenose!


Nevieme všetky detaily, ale toto netolerujeme

Otec Venus a Sereny Williamsových deň po incidente na Oscaroch uviedol, že násilie odsudzuje. Reagoval tak na facku, ktorú dal Smith moderátorovi večera a hercovi Chrisovi Rockovi. "Nevieme všetky podrobnosti o tom, čo sa stalo," povedal Richard Williams prostredníctvom svojho syna Chavoita LeSane pre NBC News. "Ale netolerujeme, aby niekto udrel niekoho iného, pokiaľ to nie je v sebaobrane."

LeSane povedal, že jeho otec bol prekvapený ako ktokoľvek iný, keď sa Smith zrazu Rockovi strelil za to, že si na odovzdávaní vtipkoval o jeho manželke Jade Pinkett Smith. No LeSane, ktorý je hovorcom svojho otca, odkedy ako 80-ročný mal mozgovú príhodu, odmietol ísť nad rámec svojho vyjadrenia, keď ho požiadali o komentár k Smithovej reči počas prevzatia ceny za najlepší mužský výkon.

Smith sa ospravedlnil

Za svoje správanie sa potom Smith ospravedlnil potom, ako si šiel na pódium prevziať cenu za stvárnenie Richarda Williamsa. "Richard Williams bol urputným ochrancom svojej rodiny," povedal Smith pri ďakovnom príhovore zjavne s odkazom na incident, ktorý podľa médií veľmi poznamenal atmosféru v sále Dolby Theatre.

Herec sa potom ospravedlnil filmovej akadémii a vyjadril nádej, že ho pozve na udeľovanie zlatých sošiek aj budúci rok. Herec sa ospravedlnil aj vo svojom prejave. Príhovor Willa Smitha bol jazdou na horskej dráhe emócií nielen pre neho, ale pre každého, kto je s filmom spojený.

Hoci väčšina jeho prejavu vyvolala v ľuďoch emócie, boli tam časti, v ktorých sa ľudia zasmiali. "Umenie napodobňuje život. Vyzerám ako bláznivý otec, presne ako sa hovorilo o Richardovi Williamsovi, ale láska vás prinúti robiť bláznivé veci," povedal. Neskôr zverejnil ospravedlnenie aj na sociálnej sieti. 

Akádemia násilie netoleruje, trestné oznámenie Rock nepodal

"Akadémia netoleruje násilie v akejkoľvek forme. Dnes večer s potešením oslávime našich víťazov 94. Oscarov, ktorí si zaslúžia tento okamih uznania od svojich kolegov i milovníkov filmu z celého sveta," napísal usporiadateľ na twitteri.

Neskôr vo vyhlásení uviedol, že posúdi možné dôsledky incidentu v súlade s pravidlami organizácie a zákonmi Kalifornie. Rock nepodal na Smitha trestné oznámenie, uviedla podľa AFP losangeleská polícia.

Viac o téme: OscarWill Smith Richard Williams
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu