Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Filmové a televízne ceny MTV sú rozdané: Ovládli ich Tom Holland a Zendaya, TOTO sú ďalší víťazi

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Chris Pizzello)

Víťazom hlavnej kategórie tohtoročných filmových a televíznych cien stanice MTV sa stal film Spider-Man: Bez domova, cenu získal aj predstaviteľ hlavnej úlohy Tom Holland. Medzi seriálmi zvíťazila Eufória, ktorá vyniesla ocenenie aj herečke Zendaye. Čestné ocenenie za celoživotné dielo prevzala herečka a speváčka Jennifer Lopezová, ktorá vyhrala aj so songom On My Way pre film Vezmi si ma cenu za Najlepšiu pieseň.

Ďalšia z filmových adaptácií príbehov superhrdinu Spider-Mana v réžii Jona Wattsa mala nomináciu v siedmich kategóriách, nakoniec ale získala dve trofeje. Seriál Eufória uspel aj v netradičných kategóriách ako je najlepší súboj či najlepšia milostná zápletka.

Sydney Sweeney drží cenu, ktorý získala za seriál Eufória
Zobraziť galériu (3)
Sydney Sweeney drží cenu, ktorý získala za seriál Eufória  (Zdroj: SITA/AP Photo/Chris Pizzello)

Ocenenie pre najlepšiu hrdinku si odniesla Scarlett Johanssonová za svoju rolu v akčnej sci-fi snímke Black Widow, najlepším zloduchom sa stal Daniel Radcliffe, ktorý stvárnil záporného hrdinu v dobrodružnom filme Stratené mesto. Cenu za najlepší komediálny výkon získal Ryan Reynolds v dobrodužnej komédii Free Guy.

Cenu za prelomový výkon patrí herečke Sophie DiMartino v seriáli Loki, herečka zároveň vyhrala v rovnakom seriáli s Tomom Hiddlestonom cena za Najlepší tím. Ocenenie Najlepšia talkshow získala šou The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Všetkých víťazov rôznych kategórií nájdete TU.

Sean
Zobraziť galériu (3)
Sean  (Zdroj: SITA/AP Photo/Chris Pizzello)

Filmové ceny MTV spravidla putujú divácky obľúbeným televíznym produkciám a kasovým trhákom a sú považované za akýsi populárny protipól serióznejších cien ako sú Oscari alebo Zlaté glóbusy. Víťazi, o ktorých rozhoduje výhradne hlasovanie fanúšikov, dostávajú trofeje v podobe téglika s popcornom.

Viac o téme: Tom HollandCeny MTVZenaya
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu