Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Smrteľne chorá hviezda (51) Beverly Hills 90210: Je v poslednom štádiu rakoviny a... Odbory sa na ňu vykašľali!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Fox Network)

LOS ANGELES - Americká herečka Shannen Doherty (51) už verila, že je z najhoršieho vonku, keď jej v roku 2020 lekári oznámili tú najkrutejšiu správu - rakovina prsníka sa vrátila a rovno vo štvrtom, poslednom štádiu. Napriek tomu tmavovláska boj nevzdala a podstupuje náročnú liečbu. Úrady jej však hádžu polená pod nohy... Zrušili jej poistenie!

Zdravotné poistenie v USA funguje inak, ako na Slovensku. Nie je povinné a neodvádza sa automaticky z platu - je na každom občanovi, či si poistenie založí a bude si ho platiť alebo nie. A práve na toto doplatila aj kedysi úspešná herečka Shannen Doherty.

Tá sa aktuálne pasuje s posledným štádiom rakoviny prsníka. No keďže nemala dostatok pracovných ponúk, nemohla si dovoliť platiť poistenie a hoci roky odvádzala poplatky umeleckým odborom, tí keď to najviac potrebovala, sa na ňu jednoducho vykašľali. 

Smrteľne chorá hviezda (51)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Fox Network)

„Zaujímalo by ma, prečo ľudí, ako ja, ktorí pracovali od svojich desiatich rokov a platili poplatky SAG-AVTRA (americký odborový zväz zastupujúci umelcov, pozn. red.), odbory opúšťajú, keď nie sme schopní zo zdravotných dôvodov pracovať,“ zamýšľala sa nad neférovými pravidlami v americkom systéme. 

Keby veci fungovali tak, ako by podľa Doherty mali a zdravotné poistenie by jej nezrušili, keď nemala príjem, chodila by pravidelne na preventívne prehliadky a možno by dnes nebola v poslednom štádiu rakoviny. Nemohla si to však finančne dovoliť a to ju zdravotne ohrozilo... Preto teraz odbory zažalovala. 

„Ja a mnoho ďalších sme platili celoživotne poplatky iba preto, aby nám boli zrušené, pretože nespĺňame vaše aktuálne kritériá? Toto nie je v poriadku,“ skritizovala Doherty. 

Smrteľne chorá hviezda (51)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram S.D.)

Viac o téme: Beverly Hills 90210Shannen Doherty
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu