Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Bolek Polívka (74) hovorí o SMRTI: Chce nasledovať Milana Lasicu (†81)!

Bolek Polívka Zobraziť galériu (3)
Bolek Polívka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V pražskom divadelnom Studiu DVA, ktoré nedávno oslávilo desať rokov pôsobenia na stálej scéne, často hrával Milan Lasica (†81). Jeho sparingpartnerom bol obľúbený Bolek Polívka (74), ktorý si naňho na oslave zaspomínal. Vraj mu trochu závidí!

Herec a mim Bolek Polívka hrá predovšetkým v Brne, ale vidieť ho môže aj pražské publikum, a to práve v spojení so Studiom DVA. „Ja tu hrám rád, je to príjemné, ja tu aj hosťujem. Nielen že hráme naše predstavenia, ale v hre Věra hrám otecka Ivany Chýlkovej. A to je veľké potešenie,“ popísal svoje spojenie s divadlom Bolek. 

Bolek Polívka (74) hovorí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram S. D.)

S pribúdajúcim vekom si už musí divadelné či filmové roly vyberať. „Divadlo, to je živá voda bez peny, ale ja som napríklad už tuhší človek, vek strieda chátranie. Keď som písal hru Šašek a syn pre mňa a pre Vladimíra, tak už tam mám dve paličky. Už vtedy som sa pripravoval, že raz príde vek,“ prezradil Polívka. Zaspomínal si aj na svojho divadelného komplica, s ktorým sa najčastejšie stretával na doskách tohto divadla, Milana Lasicu. „Každý herec chce byť na javisku čo najdlhšie. Snom každého herca je vlastne zomrieť na javisku. To sa podarilo napríklad Milanovi Lasicovi. Hádam sa mi to tiež podarí...“

Milan Lasica a Bolek Polívka
Zobraziť galériu (3)
Milan Lasica a Bolek Polívka  (Zdroj: SITA)

„No, hovorím, že to je sen mnohých hercov, Woody Allen však vyslovil krásnu vetu: Ja nechcem žiť v srdciach svojich obdivovateľov, ja chcem žiť na Manhattane, v mojom byte s výhľadom na Central park. Tak by sa mi tiež páčilo žiť, teda len v našom domčeku pri lese s výhľadom na záhradu,“ vyhlásil Bolek Polívka.

Viac o téme: SmrťJaviskoMilan LasicaBolek PolívkaDivadlo
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu